'Mülteci Hukukunda Mesleki Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri' çalıştayı yapıldı

Sakarya Barosu Mülteci Hakları Kurulu, Türkiye Barolar Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen “Mülteci Hukukunda Mesleki Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştaya katıldı.

İki temel oturumdan oluşan çalıştayın ilk oturumunda; sığınmacı ve göçmenlere yönelik adli yardım hizmeti veren barolarda görev alan avukatların yaşadığı mesleki sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile sığınmacı ve göçmenlerin hak ve hizmetlere erişmede yaşadığı sorunlar üzerinde duruldu.

İkinci oturumda ise sığınmacı ve göçmenlere sunulan avukatlık hizmeti kapsamında yaşanan mesleki sorunlar tespit edildi ve çözüm önerileri belirlendi.