Yasaların uygulanmasında ciddi problemler yaşanmakta

İstanbul Barosu üyesi, meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ın, eski nişanlısı tarafından haince katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Arka arkaya gelen cinayet haberleri göstermektedir ki mevcut yasaların uygulanmasında ciddi problemler yaşanmaktadır.

Hal böyleyken aile arabulucuğu, süresiz nafakanın kaldırılması, Türk Medeni Kanununda yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili tartışmalara bir an önce son verilip yasaların etkin şekilde uygulanmasını, İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesini talep ediyoruz.

Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyor, elim hadisenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi