Haber Detayı

Baroda 2022 yılının staj dersleri sona erdi

Sakarya Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlara yönelik düzenlenen Staj Eğitim Dersleri’nin sona ermesinin ardından konuşan ve stajyerlere tavsiyelerde bulunan Merkez Başkanı Adıyaman, “Avukatlık mesleğinde saygınlık hep ön planda olmalıdır. Bu yüzden mesleki yaşamınızda siz stajyerlerimizin tavırları ve duruşları çok önemli” dedi.

 Sakarya Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 2022 yılının Staj Eğitim Dersleri sona erdi. Yaklaşık 1,5 ay süren derslerin sadece ilk haftası yüz yüze yapıldı. Daha sonra devam eden programdaki tüm dersler uzaktan çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Ders programı çerçevesinde toplam 144 stajyer avukata ders verildi. Konular, alanında uzman Sakarya Barosu üyesi avukatlar ile akademisyenler tarafından anlatıldı.

Bilgi ve tecrübelerimizi aktardık

Eğitimlerin sona ermesinin ardından stajyerlere bilgiler veren Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Musa Adıyaman, “Eğitimlerde, meslek hayatınızda iyi bir hukukçu olma yolunda sizlere katkı sağlayacak bilgi ve tecrübelerimizi aktardık. Verimli bir eğitim dönemini daha geride bıraktığımızı düşünüyorum. Staj aşaması, mesleğe hazır başlamak açısından en önemli aşamadır. Çünkü stajda direk uygulamaya yönelik bilgiler veriliyor. Yeni kanunlar ve meslekte yeni uygulamalar çıktığı için stajdan sonra da meslekte her zaman kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir” dedi.

Zihninizin bir köşesinde uzmanlaşmak istediğiniz bir alan olsun

Adıyaman, “Baromuzun eğitimlerine katılmanızı tavsiye ediyorum. Bu eğitimler mesleğinizde karşılaştığınız sorunları çözmenizde bilgi açısından fayda sağlayacaktır. Mesleğinizin başında hemen hemen her uyuşmazlıkta görev almalısınız. Bence doğru olan da budur. Hem insanlarla iletişime geçmeli hem müvekkil- avukat görüşmesinde tecrübe edinmeli, farklı olaylar görmeli ve bakış açınızı geliştirmelisiniz. Ancak zihninizin bir köşesinde uzmanlaşmak istediğiniz bir alan da olsun. O alanla ilgili kendinize yatırım yapın. Mesela yüksek lisans düşünün. Belirleyeceğiniz konuyla ilgili kaynak kitapları okuyup bir makale çalışması hazırlayın. Kendinizi bir alanda sürekli geliştirmeye bakın. İnanın uzun vadede göreceksiniz ki farklı bir alanda hukuki bir ağırlığınız olacak” diye konuştu.

Önceliğimiz mesleğin saygınlığı

Son olarak Başkan Adıyaman, “Avukat mesleğinde saygınlık hep ön planda olmalıdır. Mesleğimizin en başta saygınlığını düşünmeli ve korumalıyız. Bu yüzden mesleki yaşamınızda sizlerin tavırları ve duruşları çok önemli. Hep önceliğiniz mesleğin saygınlığı olsun” diye ekledi.