Haber Detayı

Düzgün'den 23 Nisan açıklaması

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Av. Elif Erdem Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yayımladı.

Düzgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bugünü bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmesi atamızın çocuklara verdiği değerin, önemin ve onlara duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

23 Nisan, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

Büyük önderin cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarımız ne yazık ki son dönemlerde çocuk işçiliğine maruz kalmış, çocuk yaşta evlenmek zorunda bırakılmış ve her türlü ihmal ve istismara açık hale gelmiştir.

Çocuklarımıza onurlu bir gelecek ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için hukuki mücadelemiz devam edecektir.

Yanı başımızda savaşın çirkin yüzünün kendisini gösterdiği şu günlerde, çocukların ölmediği, savaşların olmadığı, çocukların çocukluklarını yaşayamadan büyümek zorunda kalmadığı mutlu yarınlarda buluşmak dileğiyle tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”