Haber Detayı

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle panel düzenlendi

Sakarya Barosu, Sakarya Valiliği, SAÜ Hukuk Fakültesi ve Sakarya İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliği ile ‘20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’ paneli düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay’ın oturum başkanı olduğu panelde; Sakarya Barosu Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda TBB Mülteci Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi olan meslektaşımız Av. Yusuf Bıçakcı, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, SAÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Ceren Karagözoğlu ve SAÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Partalcı konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde; Göçmenlerle birlikte Yaşamak: Sosyal Uyum, 1951 Cenevre Sözleşmesi ve İnsan Hakları Sözleşmeleri Dahilinde Geri Gönderme Yasağı, 6458 sayılı Uluslarası Koruma ve Yabancılar Kanunu Kapsamında Geçici Koruma Statüsü ve Uluslararası Koruma Statüsündeki Bireylerin Yargılamadaki Güncel Sorunları başlıklı konular ele alındı.