Haber Detayı

SAKARYA’DA BOŞANMA SÜRECİ DANIŞMANLIĞI HİZMETİ BAŞLAMIŞTIR

SAKARYA’DA BOŞANMA SÜRECİ DANIŞMANLIĞI HİZMETİ BAŞLAMIŞTIR

            Evlilik Türk toplumunda önem verilen ve yaygınlığı devam eden bir kurum olmakla birlikte evliliğin çeşitli nedenlerle sürdürülememesi söz konusu olduğunda, boşanma aile birliğini sona erdiren önemli bir karar ve toplumsal bir olgu olarak gündeme gelmektedir. Türkiye’deki boşanmaların neden olduğu olumsuzluklar ciddi bir sosyal sorun olma aşamasına gelmemekle birlikte son yıllardaki artışlar ve boşanmaya yönelik değer farklılaşmaları yakın bir gelecekte önemli sosyal sorunların artacağını işaret etmektedir.

            Bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrasında olmak üzere çiftlere danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesine ve yaygınlaştırılmasına ilişkin “Boşanma Süreci Danışmanlığı” hizmeti başlamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Afyon’da düzenlediği “Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitim Programına katılan Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Aykul ve Hendek Melek Nişancı Huzurevinde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşenur Genç tarafından “Boşanma Öncesi Danışmanlık, Boşanma Sürecindeki Destek ve Danışmanlık Hizmetleri ve Boşanma Sonrası Destek ve Danışmanlık hizmeti verilecektir.

             “Boşanma Süreci Danışmanlığı”nda amaç sadece boşanmaları engellemek ya da boşanmaların önüne geçmek değil, henüz boşanmayı düşünme aşamasında olan, boşanmak amacıyla mahkemeye müracaat etmiş fakat henüz boşanma işlemi gerçekleşmemiş olan ya da boşandıktan sonra eski eşiyle veya çocuklarıyla ilgili sorunlar yaşayan kişilere/çiftlere danışmanlık yaparak boşanmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, çocuğun ve ebeveynlerin bu süreci en az zararla atlatmalarına yardımcı olmaktır.

Boşanma Danışmanlığının sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi ve ihtiyacı olan kişilere ulaşılabilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Timur Muzaffer ve Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Aykul 27 Haziran 2013 tarihinde Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu ile Sakarya 1. Aile Mahkemesi ve 2. Aile Mahkemesi hâkimlerine ziyaret gerçekleştirerek konu hakkında bilgilendirme yapmışlar ve tarafların desteklerini istemişlerdir.

Baromuz Adli Yardım Bürosu tarafından da Boşanma süreci danışmanlığı ile ilgili olarak Adli Yardım talebinde bulunan taraflara boşanma süreci ile ilgili olarak konu ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunacaktır.

Danışmanlıktan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen çiftlerin ya da bireylerin Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne veya Sakarya Hendek Melek Nişancı Huzurevine başvurarak randevu almaları gerekmektedir.