Haber Detayı

Baro Başkanı Yıldız XV. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'na katıldı

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen XV. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu’na katıldı.

Toplumları millet haline getiren en önemli unsurun dil olduğunu ifade eden Yıldız, dilin yok olduğu takdirde milli ruh ve kültür diye bir şey kalmayacağını belirterek dilin korunması gerektiğinin altını çizdi ve Türk dilinin ses bayrağı olduğunu kaydetti.

Başkan Yıldız, Türk dili konusunda önemli çalışmalara imza atan en önemli kişinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti.

Ayrıca Yıldız, “Atatürk, ‘Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir diyerek’ hem Türk diline verdiği önemi, duyduğu sevgiyi belirtmekle beraber, Türk dilinin büyüklüğünü ve Türk milleti için önemini ortaya koymuştur” dedi.