Haber Detayı

Şehrin öncelikli sorunları ve çözüm önerileri tespit edildi

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından düzenlenen ‘Şehrin Öncelikli Sorunları’ çalıştayına katıldı.

Çalıştayda, meslek örgütleri, dernekler, vakıflar ve birliklerin temsilcileri yer aldı. Katılanlar toplam 8 masaya ayrılarak şehrin farklı alanlarına ilişkin sorunları tespit etti ve yapılan oylamalar ile çözüm önerileri belirlendi.

Baro Başkanı Yıldız, 7. masada yer alarak masanın sözcülüğünü yaptı. 7. masa, şehrin ‘Şehirleşme, Altyapı, İmar ve Ulaşım’ sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerini dile getirdi.

7.masa tarafından tespit edilen öncelikli sorunların çözüm önerileri şu şekilde:

Kentsel Dönüşüm: Yıkım esnasında oluşabilecek problemlere karşı garantörün belediye olması, yıkımın da belediye tarafından yapılması ve göreve gelecek bürokratların siyasi durumuna göre değil yetkinlik açısından değerlendirilmeli,

trafik sorununa ilişkin şehrin tüm ilgilileri ile yeni bir şehir ulaşım master planı hazırlanmalı,

Şehrimizde raylı sistem uygulaması yapılması, Adapazarı Tren Garı başlangıç noktası kalmalı ve Arifiye- Adapazarı yolu viyadüğü üzerinden raylı sistemin kurulması, sonrasında Adapazarı- Yazlık Kavşağı bağlantılı yeni bir proje yapılarak Serdivan bölgesine, Yenikent ve şehir hastanesine gidilmeli ve uzun vadeli olarak Söğütlü- Ferizli- Karasu-Kocaeli- Akçakoca- Düzce- Hendek ve Sakarya projesiyle bölgesel bir raylı sistem proje yapılması, yeni bir gar binası ve mevcut alanın ticaret merkezine dönüştürülmesi ve tüm bu projelerin Ulaştırma Bakanlığınca yapılması,

Sapanca Gölü: Gölü, İzmit ve Sakarya’nın kullanması nedeniyle su yetersizliğine sebep olacağı için ve bu durumda Akçay Barajı da yetmeyeceği için Ballıkaya Barajı’nın devreye girmesinin sağlanması

7. masada; Cem Gün, Şamil Dedeoğlu, Ali Çelik, Cemal Yaman, Önder Döker, Orhan Gazi Kılıçaslan, Abdülkerim Yıldırım ve Atilla Öztopaloğlu yer aldı.

Çalıştayda belirlenen tüm çözüm önerileri, SATSO tarafından raporlanarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde tüm belediye başkan adaylarına iletilecek.