Haber Detayı

Baro Başkanı Yıldız: “Kadınlar birbirinin kız kardeşidir”

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, 8 Mart’ta kadınlarla bir araya geldi.

İlk ziyaretini hastaneye yaptı
Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde bugün, Sakarya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık emekçisi kadınlar ile Lohusa Cerrahi Servisi’nde kalan kadınlarla bir süre görüştü ve günlerini kutladı. Yıldız'a Kadın Hakları Merkezi Üyeleri Av. Miray Özdemir ve Av. Beyza Şahin eşlik etti.

Kahvaltı programları
Yıldız daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Kadın Kolları ile Saadet Partisi’nin davetleri üzerine 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kahvaltı buluşması programlarına katılarak kadınların günlerini kutladı.

Panel düzenlendi
Baro Başkanı Yıldız, Sakarya Barosu ve Sakarya Kadın Platformu iş birliğiyle Baro Konferans Salonu’nda düzenlenen 8 Mart paneline katıldı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Av. Reyhan Şahin, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Aslıhan Üner, İstanbul Barosu’ndan Av. İlayda Öner ve Av. Kardelen Yarlı; Kadın, Hukuk ve Sağlık konularında bilgiler verdi.

Sakarya’nın İlham Veren Kadınları paneli
Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) tarafından düzenlenen ‘Sakarya’nın İlham Veren Kadınları’ başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Yıldız söyleşide, ‘Kadın Hakları ve Hukuki Perspektif’ ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi ve soruları cevapladı.

Moderatörlüğünü KGK Başkanı Elvan Bilgehan Dikici’nin yaptığı söyleşide; Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart ve Öğr. Gör. Zuhal Erol da konuşmacı olarak yer aldı.

Son olarak Yıldız, Kadın Platformunun yürüyüşünde de yer aldı.

Yıldız, “Her yerde kadın hakları mücadelesinin bir kız kardeşlik hukuku olduğunu vurguladı.”