Haber Detayı

18 MART ÇANAKKALE SAVAŞI !

Baro’dan “Çanakkale” mesajı

 

 

Baro Başkanımız Av. Zafer Kazan 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 100 ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mesajda Türk Milletinin Çanakkale’de destan yazdığı ifade edilerek, “Çanakkale’de böyle büyük bir ruh abidesi ortaya koyan bütün kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize, gazilerimize ebedi şükran duyuyoruz. Ruhları şad olsun” denildi.

 

Baro Başkanı Kazan’ın yayınladığı mesaj şöyle:

 

Çanakkale Savaşı’nın 100.yılındayız!

 

“Tarihçilerin söylediğine göre girmek zorunda olmadığımız bir savaştı, ancak zamanın birkaç yöneticisi böyle karar vermişti.

 

Her devir kendi şartları içinde değerlendirilmelidir, ancak bu kaide tarihten dersler çıkarmamıza bir engel değildir.

 

“TÜRK MİLLETİ ÇANAKKALE’DE DESTAN YAZDI”

 

1.Dünya savaşına neden ve nasıl girdik gibi soruların cevabını ve yapılan hataları tarihçilere havale ediyoruz, ancak bir gerçek var ki Türk milleti Çanakkale’de gerçek anlamıyla bir destan yazmış ve kahraman bir ruh ortaya koymuştur.

 

Çanakkale Savaşları ile ilgili tüm dünyada tartışmasız gerçek işte budur!

Zira vatanı, namusu, onuru ve şerefi söz konusu olduğunda canını teferruat sayan bir millet çıkmıştır tarih sahnesine!

 

Çanakkale’nin deniz savaşlarında topçularımızın yaşattığı mucize kara savaşlarında Mustafa Kemal’in dehası ile buluşmuş ve tüm dünyaya eşsiz ve korkusuz bir mücadele örneği göstermiştir. Zira kara savaşlarının en belirleyici olanları Anafartalar’da yaşanmıştır.

 

“EN GÜZEL MESAJI MUSTAFA KEMAL VERDİ”

 

Çanakkale Savaşı hakkında bu güne kadar çok şeyler söylenmiş ve yazılmıştır, ancak dünyaya belki de en anlamlı mesajı yine Mustafa Kemal vermiştir; "Bu Memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır”

Dünyaya böyle kahraman ve yüce bir ruh örneği gösteren milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mesajı ile de aynı büyüklükte bir dostluk örneği göstermiş ve bu topraklarda hayatını kaybeden düşman askerlerini dahi bağrına basmıştır…

“ŞÜKRAN DUYUYORUZ”

Mustafa Kemal bu sözleri ile kahraman Mehmetçiğimizin adeta tercümanı olmuştur, zira savaşın en yoğun olarak sürdüğü bir esnada yaralı bir düşman askerini omuzlarına alıp mevzisine tedavi edilmesi için teslim eden Mehmetçiğimizin heykeli dikilen bu kahraman davranışını bu sözler ile ifade etmiş ve tüm dünyaya ilan etmiştir.

Çanakkale’de böyle büyük bir ruh abidesi ortaya koyan bütün kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize, gazilerimize ebedi şükran duyuyoruz. Ruhları şad olsun…”

                                                                                                    AV. ZAFER KAZAN

                                                                                              SAKARYA BAROSU BAŞKANI