2013-2014 Adli Yıl Açılışı Basın Açıklaması

2013-2014 Adli Yılının Ülkemize, meslektaşlarıma, Hakimlere, Savcılara ve Adliye mensuplarına hayırlı olmasını dilerim.

Meslektaşlarımdan vefat edenleri rahmetle anıyorum.

Adalete olan inancımız, birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturur. Devletin kuruluşunu sağlayan bu duygu, anayasamızda devletin vasfının sosyal bir hukuk devleti olmasını belirlemiştir.

Sosyal devlet, hayatın bütün alanlarında vatandaşlarının kendini güvende hissettiği, Hukuk Devleti de bu alanları, tarih üstü, evrensel ve çağdaş normlara göre düzenlenmiş devlet yapısıdır.

Bu yapının muhafazası öncelikle avukatların vazifesi olup, avukatları etkisizleştiren her durum maalesef sosyal Hukuk devletini zaafa uğratır.

Bu itibarla, hukukun yapılımına, yargının işleyişine, avukatların etkin bir şekilde katılımının sağlanması, bütün bu süreçlere milletin katılımının sağlanması demek olduğunu düşünüyor; hukukun yapılımında ve yargının işleyişinde avukatların milletin iradesi, onların bizzat kendilerinin seçtiği vekilleri olduğuna inanıyoruz.

İfade ettiğim sebeplerle yeni adli yılın, avukatlığın çok daha etkin kılındığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Sakarya Barosu Başkanı

Recep HACIEYÜPOĞLU