IV. GENÇ AVUKATLAR KURULTAYI AMASYA BAROSU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarihi Milli Mücadele Müzesi’nde gerçekleştirilen Kurultay da mesleğin sorunları ve çözüm önerileri Baroların Genç Avukatlar Meclisi üyelerinin oluşturduğu 12 Masa halinde tartışılmış, öneri ve tavsiyelerde bulunulmuştur.

Kurultayda Sakarya Barosunu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı, İdare ve izleme heyeti temsil etmiş ve çalışmalara katılmışlardır. Yapılan çalışmalarda;

-Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Sorunları,

-CMK VE Adli Yardım Görevlerinden Doğan Sorunlar İle Yeni Gelir Alanları Oluşturulmasına Yönelik  Öneriler,

-Arabuluculuk ve  Uzlaştırma Görevlerinden Doğan Sorunları,

-Çevre Hukuku Uygulamalarından Doğan Sorunlar,

-Mesleğe Yönelik  Saldırılar ve Mesleğin İtibarına Yönelik Sorunlar,

-Kadın Hakları Sorunları ve Kadına Yönelik Şiddete  Karşı  Önleyici Düzenlemeler,

-Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarına Yönelik Sorunlar,

-Adliye ve Kolluktaki İşleyişe Yönelik Sorunlar,

-Ekonomik Sorunlar ile özlük haklarından Kaynaklanan Sorunlar,

-Mesleğin Geleceğine ve Gelişimine Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri,

-Örgütlenme ve Temsil Sorunları,

gibi konularda kararlar alınmış ve sonuç bildirgesi hazırlanmıştır.

Kurultayın son günü 2016 yılında yapılacak olan 5. Genç Avukatlar Kurultayına Batman Barosu, Çanakkale Barosu ve Kocaeli Barosu aday olmuşlar ve yapılan oylama sonucunda 44 oy alan Çanakkale Barosu ev sahipliğine hak kazanmıştır.