Haber Detayı

ANAYASA ASKIDA OLDUKÇA UMUT KILIÇ'A YAPILAN MUAMELE NE İLKTİR NE DE SON OLACAKTIR!

“Anayasa askıda oldukça Umut Kılıç’a yapılan muamele ne ilktir, ne de son olacaktır!”diyen Başkan Kazan’ın tahliye kararına ilişkin yorumu aynen şöyle:

“GEÇMİŞ OLSUN DA, SON OLSUN DA DİYEMİYORUM”

“Umut Kılıç’ın esareti nihayet sona erdi. Kendisine geçmiş olsun diyeceğim fakat, Anayasa’sı askıya alınan, Anayasası olmayan bir ülkede ne kadar geçmiş olur bilemiyorum!

Umarım son olur da diyemiyorum, zira Özel Yetkili Mahkemelerin yerini çok daha ceberut bir anlayışla devam ettiren Sulh Ceza Hakimlikleri oldukça “hakaret iddiasının” kime yöneltildiğine bağlı olarak eleştiri kapsamında olsa dahi, protesto niyetiyle yapılsa dahi, Umut Kılıç’a yapılan muamele ne ilktir ne de son olacaktır!

“ÖYM GİBİ HAREKET EDEN SULH CEZA HAKİMLİKLERİ ORTADAN KALKMALI

Bu itibarla ÖYM gibi hareket eden Sulh Ceza Hakimlikleri ortadan kaldırılmalı, devletimizin kapılarını hukuka açmalı ve “herkes için hukuk, herkes için adalet” anlayışına öncelikle zihniyetlerimizde yer açmalıyız!

Ülkemizin Çanakkale savaşından bu yana karşı karşıya kaldığı bu en felaketli günlerden kurtulmadıkça, kimse bu ülkede huzur ve güven içinde olamayacaktır!”

                                                                                                                   AV. ZAFER KAZAN                                                                                                             SAKARYA BAROSU BAŞKANI