Haber Detayı

“HUKUKÇU OLMAK İÇİN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMALISINIZ”

“HUKUKÇU OLMAK İÇİN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMALISINIZ”

 

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, herkesin sevdiği işi yapmasını tavsiye etti ve hukukçu olmak isteyenlerin önce iyi bir insan olması gerektiğini söyledi.

Kazan, Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alanı Şefi Nurgül Mutlu, Alan öğretmenleri Kenan Uzun ve Adnan Köse tarafından ilk defa düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi düşünülen kariyer gününe konuşmacı olarak katıldı.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan öğrencilere hitaben konuşurken, şu tavsiyelerde bulundu:

“ÖNCE NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİN, SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”

“Önce ne istediğinizi bilmeniz gerekir. Sevdiği işi yapan insanın başarılı olmaması mümkün değil. Hangi mesleği yaparken zevk aldığınızı düşünüyorsanız o mesleği yapmak için uğraşın. Severek yaptığınız halde başaramadığınız iş oldu mu? Ömrünü sevmediği işleri yapmak zorunda geçiren insanların yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir an önce evime gitsem de, kurtulsam diyen insanların var olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

“KENDİNİZİ SORGULAYIN”

Önce kendinizi sorgulayın. Hangi meslek daha caziptir ben bunu size söyleyebilirim ama, herkes aynı mesleği yapamaz. Birinizin diğerinden üstünlüğü olduğu gibi, zayıf yönleri de var. Avukatlık nasıl bir meslek, onu size anlatırım ama, bu mesleği de ancak seviyorsanız başarabilirsiniz.

“HUKUKUN VE ADALETİN TARTIŞILDIĞI BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”

Hukukun ve adaletin çok tartışmalı olduğu bir ülkede yaşıyoruz, cesur avukatlara ihtiyaç var. Avukat olmak istiyorsanız öncelikle cesur olmalısınız. Haksızlığa karşı çıkabilmelisiniz. Adaletli olmalısınız. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmanız gerekir. Problemlerin nasıl çözüleceği konusunda kendinizi eğitmelisiniz. İnsanları ikna edebilmelisiniz. Okumayı çok sevmelisiniz.” 
Konuşmasının bitiminde öğrencilere “Ben konuşurken kendinizi hangi meslekte hayal ettiniz? İçinde maddiyat olmayan, gelecek kaygısı bulunmayan bir düşünce zihninizde oluştu mu?” diye soran Baro Başkanı Zafer Kazan, öğrencilerden teker teker cevaplar aldı. 
“Ancak sevdiğiniz ve başarabildiğiniz meslekte kariyer yapabilirsiniz” diyen Kazan şöyle konuştu:

“SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPMANIZIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL KENDİNİZSİNİZ”

“Özgür düşünmeniz çok önemlidir. Mutlaka meslek sahibi olun. Kaygıyla hareket etmeyin. Severek yaptığınız işten mutlaka para da kazanırsınız. Sevdiğiniz işi yapmanızın önündeki en büyük engel kendinizsiniz.

“İYİ BİR İNSAN OLMALISINIZ”

Emek harcamak zorundasınız. Sizi hedefinize ulaştıracak olan da sizsiniz. Hukuk toplumsal barış demek. Hukukçu olmak için insanları sevmeniz ve önce iyi bir insan olmanız gerekir. Tarafsız olmalısınız”

İLGİ ÇEKİCİ SORULAR…

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan konuşmasının bitiminde öğrencilerin sorularını cevaplandırırken, gelen sorular ilgi çekiciydi. 
Kariyer Günü etkinliğinde ayrıca Yaşam Koçu NLP uzmanı Ebru Yılmaz, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice Çiğdem Gönültaş da birer konuşma yaptı.