Haber Detayı

SAKARYA BAROSU'NDAN ENGELLİLERE HUKUKİ DESTEK SÖZÜ

Sakarya Barosu’ndan engellilere hukukidestek sözü

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkanı İbrahim İşçi, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ı ziyaret etti.

İbrahim İşçi, ziyareti sırasında, engelli vatandaşların hukuki konulardaki sorunlarının çözümü noktasında Sakarya Barosu Başkanı Kazan’dan destek talebinde bulundu.

AVUKAT TALEBİ

İş kazaları veya boşanma gibi konularda sorun yaşayan engellilere hukuki destek verilmesini isteyen Genel Başkan İbrahim İşçi, Sakarya Barosunun maddi durumu iyi olmayan engelliler ve ailelerine avukat temin etmesi talebinde bulundu.

Genel Başkan İşçi’ye Sakarya Barosu’nu ziyareti sırasında, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve Kaynarca Şube Başkanı Fatma Gömenç, Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Yasin Avcı, Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Durmaz ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Mümine Kirbitçi de eşlik etti.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Ziyarette konuşan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da, engellilerin toplumda önemli bir yer teşkil ettiğini, Baro olarak özellikle hukuki konulardaki sorunların çözümü noktasında engelli vatandaşlar adına Federasyon ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade etti. Kazan şöyle konuştu:

“BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

“Engelli vatandaşlarımızın hayatını ne kadar kolaylaştırırsak, o kadar huzur duyarız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Biliniz ki Baro her zaman yanınızda… Burası sizin eviniz sayılır. Kapımız engelli ailelerimize her zaman açık… Sorunlarınızın çözümü noktasında desteğe hazırız. Etkinliklerinizi bize bildirin. Bize teklif getirin. Birlikte çalışalım.”

Herkes kendi hakkını yeterince savunamayabilir. En sağlıklı hak arama bir başkasının hakkını arayınca anlam kazanır. Haklarınızı kullanmanızın önündeki engelleri kaldırmada destekçiniz olmaya hazırız.”

EĞİTİM SEMİNERİ İSTEĞİ

Engelliler Birlik Federasyonu Teşkilatlanma Genel Sekreteri Yasin Avcı Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’dan engelli ailelerine hukuki eğitim seminerleri verilmesini talep ederken, Baro Başkanı Kazan da talebe sıcak baktıklarını ve yardımcı olacaklarını söyledi.