Haber Detayı

BARO'DAN GAZİLERE VE ŞEHİT YAKINLARINA VEFA ÖRNEĞİ

Baro’dan Gazilere ve Şehit Yakınlarına “vefa” örneği


Birinci derece şehit yakınları ve gazilere, Sakarya Barosu aracılığı ile ücretsiz hukuki yardım yapılmasına ilişkin olarak hazırlanan proje için somut adım atıldı. 
Sakarya Barosu CMK-Adli Yardım Koordinasyonunda ve gönüllü avukatlar aracılığıyla gerçekleştirilecek projenin tanıtımı, düzenlenen bir basın toplantısı ile yapıldı. 
Toplantıya Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Bülent Çakır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Erol Demir,Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, dernek yöneticileri ve basın mensupları katıldı. 
Sakarya Barosu CMK-Adli Yardım Koordinasyonu adına Av. Alim Mert’in de iştirak ettiği toplantıda konuşan Baro Başkanı Zafer Kazan, “Gazilerimize ve şehitlerimize bir vefa borcumuz var. Sizlere hukuki hizmet vermek ve vefa borcunu ödemek bizi onurlandıracaktır” dedi. 
Kazan şunları söyledi:

“VEFA BORCUMUZ VAR”

“Sizin gibi vatanı için hayatını ortaya koymuş, bedel ödemiş, uzuvlarını kaybetmiş fedakâr ve vatansever gazilerimiz, şehitlerimiz ve şehit yakınlarımıza vefa borcumuz var. Bazı basın organlarında okuduğumuz çirkin hadiseler bizi üzüyor ve düşüncelerimizin ne denli önemli olduğunu da ortaya koyuyor. 
Herkesin gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza hizmeti bir vefa borcu gibi görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi vefamızı gösterme zamanı… Bizzat ben de sizlere destek olacağım. Hayatımda severek yaptığım ve onur duyduğum işlerden biri de sizlere hizmet etmek olacak. Sizlerle birlikte toplumda farkındalık oluşturulacağına inanıyorum.

“GAZİLER TARİHİMİZDİR”

Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz bazı sorunlar yaşıyor. İçinde hukuk olunca her açıdan Baromuzu ilgilendiren durumlarla karşı karşıyayız. Sizlerin danışma hizmetine de ihtiyacınız var. Bu bizim için çok önemli bir konu… Gaziler tarihimizdir. Milletler tarih üzerine inşa edilir. Vefa gösteremez isek, milleti millet yapan değerleri de yerine getirememiş oluruz. Bu milletin kurumları ve mensupları vefayı önemsemeli. Sizin motivasyonunuz da önemli.

“BARONUN ARKAMIZDA OLDUĞUNU BİLMEK GÜVEN VERİCİ”

Toplantıya katılan her iki derneğin başkan ve yöneticileri ise, “Bize sahip çıkan kurumlar var diye düşünmek bizi mutlu edecek. Sakarya Barosu’nun arkamızda olduğunu bilmek bize güven ve mutluluk verecek” dedi ve Baro Başkanı Kazan’a duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti. 
Konuşmasına devam eden Baro Başkanı Av. Zafer Kazan şunları söyledi:

“BİRLİKTE ÇALIŞALIM, BU BİR BAŞLANGIÇ OLSUN”

“Gazilerimizin, askerlerimizin hissettiği duygu her şeyin üzerindedir. Birlikte yürütülebilecek çalışmalar içinde olalım. Bu bir başlangıç olsun… Birlikte neler yapabiliriz düşünelim. Birlikteliğimizi daha da sıklaştıracak adımlar atalım. Gazilerimize, şehit ailelerimize bizzat birer mektup gönderdik. Sizlere her türlü hukuki hizmeti vermeyi istiyoruz. Bunu zevkle ve vefa duygusu içinde yapacağız.

“BİZ ÖRNEK OLDUK, BUNUN TÜRKİYE’YE YAYILMASINI İSTİYORUZ”

Antalya Barosu’ndan sonra Sakarya Barosu da bu konuda adım atmış oldu. Türkiye’de ilkler içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulamanın Türkiye’deki diğer illere de yayılmasını arzu ediyoruz. 
Umarım hukuki yardıma hiç ihtiyacınız olmaz. Ama olursa da yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Fikir alışverişine açık bir kurumuz. Haklarınız konusunda Baromuzdan bilgi alabilirsiniz.

“BIRAKTIĞINIZ EMANET ÇOK KIYMETLİ”

Bizler örnek olacağız. Bu süreçten sonra diğer illerin dernek başkanları ile görüşün ve siz de bu çalışmaları ülke çapına yaymak için adımlar atın. Toplumdaki vefa duygusunu canlandıracak bu olayı birlikte yaygınlaştıralım. Gazilerimizin, şehitlerimizin bize bıraktığı emanet bizim için çok kıymetli… Baroların halkımızın gün içinde karşılaştığı olaylara duyarlı yaklaşımı çok önemli. Biz de bu manada güzel işler yapmak istiyoruz.

“KARTINIZLA GELMENİZ YETERLİ”

Gazi ve şehit yakını olduğunu gösteren bir kimlik kartı ile bize gelmeniz yeterli. Arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır. Gerek davalar, gerekse danışacağınız konularda yardıma hazırız. Derneklerinizi seve seve bilgilendireceğiz.”
Basın mensupları önünde yapılan proje tanıtımından sonra uzun bir süre sohbet eden Dernek Başkanları duydukları memnuniyeti ifade ederek Baro binasından ayrıldılar.