Haber Detayı

BARO'DAN ÖĞRENCİLERE "ÇEVRE" SEMİNERİ

Baro’dan öğrencilere “Çevre” Semineri

Sakarya Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu Başkan ve yöneticileri Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerine seminer verdi.

Kampüsteki Çevre Mühendisliği konferans salonunda verilen seminere Sakarya Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Dilara Özden, Komisyon Yürütme Kurulu Üyesi Av. Müyesser Lamba ve Yürütme Kurulu Üyesi Av. Saadet Civelek konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Mahnaz Gümrükçüoğlu’nun da hazır bulunduğu seminerde çevre kent ve imar hukuku konularında öğrencilere bilgiler verildi.

DAVALARDAN ÖRNEKLER VERDİLER

Seminerde konuşan, geçmiş süreçte açılan ve emsal teşkil eden önemli davalar hakkında örnekler veren Baro komisyon üyeleri, çevrenin kirletilmemesi, korunması konusunda duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Çevreye verilen zararların, maddi ve manevi anlamda geri dönüşü zor, hatta mümkün olmayan sonuçlar doğurduğu hatırlatılan seminerde ayrıca, Çernobil  örneği üzerinde duruldu. 1986 yılında yaşanan Çernobil olayı yüzünden özellikle Karadeniz’de çok sayıda insanın kanser nedeniyle hayatını kaybettiği ve kanser vakalarının arttığı vurgulanan seminerde, yürütülen dava süreci hakkında da bilgiler verildi.

Ülkemizdeki düzenlemelerin yeterli olmadığını ifade eden konuşmacılar, yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu vurgusunu yaptı. Özellikle diğer ülkelerin aksine Türkiye’de ormanların Devlet koruması altında olduğuna dikkat çekilen seminerde, Bergama Köylülerinin mücadeleleri ile, yürütülen dava süreci örneği verildi.

Konuşmacılar seminerin sonunda öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.