Haber Detayı

KAZAN “19 MAYIS ÜMİDİN VE MÜCADELENİN BAŞLANGICIDIR”

Sakarya Barosu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Yönetim Kurulu adına, Baro Başkanı Av Zafer Kazan tarafından yayınlanan mesajda “19 Mayıs bayram değil, ümidin ve mücadelenin başlangıcıdır” denildi.

Mesaj aynen şöyle:

“19 Mayıs 1919…

Deniz yoluyla çıktığı bağımsızlık yolculuğundan, Samsun’a ayak bastığı tarihten itibaren, özgürleştirdiği İstanbul’a yine deniz yoluyla tam 8 yıl sonra dönüşün, mücadelenin, zaferin adıdır 19 Mayıs…

“ÜMİDİN ADI”

Ümidin adıdır 19 Mayıs…

Gençlere emanet edilen vatanın adıdır 19 Mayıs…

Parçalara, fırkalara ayrılmış, ümidini kaybetmiş Anadolu insanına ümit aşılayan, tek bir amaç etrafında örgütleyen ve büyük bir bağımsızlık mücadelesine önderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın günüdür 19 Mayıs…

Bu topraklarda yaşayan herkesin Atatürk’e duyduğu vefanın adıdır 19 Mayıs…

Evet, Atatürk’ü anma ve gençliğin duyduğu sevginin ve vefanın bayramıdır bugün…

“MUSTAFA KEMAL’İN ADI İNSAN OLMANIN ADIDIR”

Zira bu topraklarda Mustafa Kemal’in adı insan olmanın adıdır, esaret altında kul-köle olmanın değil… Bugün bu topraklarda insan olmanın değerinden fazlasıyla uzak olmamız kimseyi ümitsizliğe sevk etmemelidir, zira yarasalar sadece mağarada yaşamıyor ama, ışığı karanlığa taşıyanlar hep vardır ve var olmaya devam edecektir.

“BUGÜN YENİ MÜCADELENİN BAŞLANGICIDIR”

Bu itibarla 19 Mayıs ülkemizin tüm gençlerine ve tüm yurttaşlarımıza kutlu olsun diyoruz. Zira bugün sadece bir bayram değildir, yeni bir mücadelenin başlangıcıdır… Bu ışık el değişse de taşınmaya devam edecektir…”

YÖNETİM KURULU ADINA AV.ZAFER KAZAN

BARO BAŞKANI