Haber Detayı

TBB OLAĞAN GENEL KURULU VAN'DA YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği 33. Olağan Genel Kurulu Van’da gerçekleştirildi.

Genel Kurula; TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri, baro başkanları ve TBB delegeleri katıldı.

Toplantı öncesinde Van Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk koyan Barolar Birliği heyeti, daha sonra toplantının yapılacağı Rescate Otel'e geçti.

İki gün süren ve Birlik Başkanının konuşması ile başlayan genel kurul, plaket töreni ile sürdü. Gündem gereği raporlar okunarak görüşüldü, ayrıca hukukun, yargının ve mesleğin sorunlarına ilişkin görüş ve öneriler de dile getirildi. Kongre yine Birlik Başkanının konuşması ile son buldu.

Birlik Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Türkiye’de örgütlü gücü bulunan ve haklarının peşinde koşan avukatların birçok sorunla karşılaştığını belirterek şöyle konuştu:

"Bir ülkede avukatların başına bunlar geliyorsa avukat olmayanların başına nelerin geldiğini artık tahmin bile edemiyoruz. Bu saldırılara karşı barolarımız omuz omuza mücadele etmektedir. Adalet mekanizmasına güvendeki büyük düşüş ve siyasi atmosferin hiç olmadığı kadar kutuplaşması, avukatları sistemin aksaklığının mağduru yapmaktadır. Barolarımız her meslektaşımızın başında bir polis bulunmasını sağlayamaz ama esasa müessir olan çözüm kuşkusuz adalet mekanizmasını adalet dağıtır hale getirmek ve toplumdaki keskin dili sona erdirmek olmalıdır.”

Hakkında dava açılan baro başkanlarının dava tarihlerini anons eden ve hepsini takip edeceklerini kaydeden Feyzioğlu, "77 milyon yurttaşımız insan hakları ve katılımcı çoğulcu demokrasinin sağladığı eşit vatandaşlık paydasında zulmün her türlüsünden arındırılmış güzel ülkemizde bir büyük biz olarak yaşayacak. Bu tarihi kucaklaşmayı sağlayacak olan ortak lisan şu an sadece biz hukukçuların sahip olduğu lisandır. Bu lisan, hak, hukuk, adalet ve demokrasinin evrenselleşmiş ilkeleri ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye'nin her yerinde aynı insan hakkı için mücadele etme kararlılığı içindeyiz. Türkiye Barolar Birliği hiç bu kadar önemli bir tarihi sorumluluğun altına girmemişti. Bu tarihi sorumluluğu el birliğiyle götürmekten onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Genel kurul mali raporların ibrazı ile sona erdi.