Haber Detayı

ANLATTIRICI SORU VE ÇAPRAZ SORGU EĞİTİMİ

Türk Barolar Birliği tarafından Ankara’da  düzenlenen “Anlattırıcı Soru ve Çapraz Sorgu” konulu seminere Sakarya Baro’sunu temsilen CMK ve Adli Yardım Koord. Av. Alim Mert katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Özel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Anlattırıcı Soru ve Çapraz Sorgu” konulu eğitim semineri 12-13 Eylül 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Feridun Yenisey, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu,  Prof. Dr. Timur Demirbaş, Av. Berra Besler, Doç. Dr. Neylan Ziyalar, Doç. Dr. Burcu Demren Dönmez,  Yargıç İlyas Şahin, Yargıç İhsan Baştürk, Av. Dr. İur Salih Oktar, Av. Rifat Çulha, Av. Alim Mert’in eğitmen olarak katıldıkları çalışmalarda sunumlardan sonra, kurgusal duruşma çalışması ile pratik yapıldı. 
 
İlgiyle takip edilen farazi dava duruşmasında, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Dr. İlyas Şahin, 19. Ceza Dairesi Başkanı İhsan Baştürk ile Yrd. Doç. Dr. Zeki Yıldırım ,  Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özgelen, Av. Rifat Çulha ile Av. Dr. İur. Salih Oktar ve Sakarya Barosunu temsilen Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koord. Av. Alim Mert’in  görev üstlendiği  farazi davada doğrudan soru ve çapraz sorgu örnekleri sunuldu.