Haber Detayı

BAROMUZDAN SOSYAL SORUMLULUK ÖRNEĞİ

Sakarya Barosu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir ilke daha imza atıyor. Bu kapsamda, Yönetim Kurulu kararı ile, toplumun en dezavantajlı kesimlerinden biri olan engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları engeller ve sorunlar karşısında kendilerine destek olacak, hukuki destek verecek bir Engelli Hakları Merkezi kuruldu.

Baro bünyesinde kurulmuş olan Engelli Hakları Merkezi ile ilgili bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan :“ Merkezimiz, engelli yurttaşlarımıza çalışma hayatında, gündelik yaşamda, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları her türlü sorunun çözümünde destek verecek ve ciddi bir çalışma içinde olacaktır. Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezimizin çok önemli bir sosyal görev yerine getireceğine inanıyorum. Bu çalışmayı sosyal ve vicdani bir görev kabul ediyoruz” dedi.

Başkan Kazan açıklamasına şu şekilde devam etti:

 

GÖREV OLARAK DEĞERLENDİRDİK

Uzun yıllardır bu konuda bir eksiklik olduğunu düşünüyordum bu nedenle engelli yurttaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sunmayı bir görev olarak değerlendirdik.

 

ENGELLİLER FEDERASYONU VE DERNEKLERLE VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Baromuz Engelli Hakları Merkezimiz şehrimizdeki Engelliler Federasyonu ve önde gelen ciddi Dernek ve kuruluşlar ile işbirliği içinde olacak ve kendilerine destek olmak için önemli çalışmaların içinde olacaktır.

 

VİCDANİ SORUMLULUK

Engelli yurttaşlarımızın sorunları ile ilgilenmeyi ve yardımcı olmayı vicdani bir sorumluluk kabul ediyoruz. Merkezimizde bu sorumluluk duygusu ile görev alacak gönüllü meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum.