Haber Detayı

SAKARYA BAROSU BAŞKANI AV.ZAFER KAZAN’DAN GAZİLER GÜNÜ ZİYARETLERİ

Gaziler Günü nedeniyle Baro Başkanı Av. Zafer Kazan  Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği   ile Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

İlk ziyaretini Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ‘ne düzenleyen Başkan Kazan çok samimi sıcak bir ortamda karşılandı. Gazi ve Şehit yakınları Başkan Kazanın ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirtirken  Baronun demokrasi adına bir kazanç olduğu vurgusunu yaptılar. Sakarya Barosunun her zaman kendilerine destek verdiğini belirten gaziler ve şehit yakınları , bu durumun onlara güç verdiğini, onur duyduklarını söylediler.

BAROMUZU VE SİZİ KARALAMAK İSTEYENLER, BİZ GAZİLERDEN VE ŞEHİT YAKINLARINDAN SORSUNLAR!

Son günlerde Sakarya Barosu’nu da içine alan Barolara karşı düzenlenen  karalama kampanyasına da değinen gazi ve şehit yakınları : “Başkanım, sizi gelip bize sorsunlar gazilerimize ve şehit yakınlarına sorsunlar. Baromuzu bir de  biz anlatalım onlara” diyerek destek verdiler.

SİZİN TAKDİRİNİZ BİZE YETER

Başkan Kazan  : “ Sizlerden aldığım bu takdir bizler için onurdur. Kimse takdir etmese dahi bu bize yeter. Bu dernek herhangi bir sivil toplum kuruluşu değil, canınızla, kanınızla, cesaretinizle var olduğunuz bir topluluk. “

SİZLER YAŞAYAN HAFIZALARIMIZSINIZ

“Vatan için en ağır bedelleri ödediniz. Vatan sevgisi uğrunda bir oldunuz, birlik oldunuz. Farklı kültürlerden farklı mezheplerden gelip omuz omuza mücadele ettiniz.  Bugün birlik beraberlik adına  en etkili mesajı verecek olan sizlersiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte bir adım önde olmalısınız. Sizler bizim yaşayan hafızalarımızsınız. ”

KENDİ İÇİMİZDE BARIŞI SAĞLAMALIYIZ

Bu coğrafyada yaşamanın ne kadar zor olduğunu vurgulayan Başkan Kazan : ”Geleceği doğru şekilde planlamamız lazım. İlk önce kendi içimizde barışı sağlamalıyız. Yaşamış olduğumuz bu sürecin nedenlerini sonuçlarını iyi okumalı ona göre bir yol haritası belirlemeliyiz.” dedi.

Bu görüşmenin ardından Başkan Kazan Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.  Dernek Şube Başkanı Erol Demir tarafından karşılanan Başkan Kazan bir süre Kore Gazileri ile sohbet etti.

Dernek Şube Başkanı Erol Demir ziyaret nedeniyle Başkan Kazan’a teşekkürlerini iletti.  Kore Savaş’ında  Türk Askerlerinin başarısının yanı sıra sivil halka göstermiş olduğu hassasiyetin günümüzde hala anlatılıyor olmasının önemine dikkat çekti.  Başkan Demir : “Biz işte böyle bir milletiz ki düşmana bile o dönemde merhamet duygusu ile yaklaşmışız. Bizi bir arada tutan işte bu kültürdür. Şimdi ülkemiz terör denen düşmanla mücadele ediyor. Böylesi bir süreçte birlik beraberlik güven çok önemlidir.“ dedi.

FARKLILIKLAR ENGEL Mİ?

Başkan Kazan :”Ülkemizde kardeş kavgası yaratmak isteyen bir güç var. Türk – Kürt çatışması isteyen bir terör örgütü var. Biz yüzyıllardır bu topraklarda birlikte yaşadık, havasını soluduk, suyunu içtik. Mutlaka farklılıklarımız olacak. Peki bu farklılıklar bir araya gelmemize, paylaşmamıza engel mi?” dedi.

YABANİ OTLAR YERİNE GÜL EKECEĞİZ

Yaşadığımız bu süreci “Bahçemizden ayrık otlarını temizleyeceğiz ama temizlediğimiz  otlar yerine güller ekeceğiz ki tekrar bahçemiz  otlarla, yabani sarmaşıklarla çevrilmesin.” şeklinde bir benzetmeyle  ifade eden Başkan Kazan konuşmasına şöyle devam etti:

DÜŞMANIN SİLAHI CAHİLLİK

“İnanıyorum bu günler de geçecek. Ama bizim öncelikli olarak bir eğitim seferberliğine ihtiyacımız var. Düşmanın elindeki en büyük silah maalesef cahillik. Eğitimin, bilimin, kültürün olduğu yerde terör barınamaz.” 

Başkan Kazan, Sakarya Barosunun çıkardığı dergide yayınlanmak üzere, gazilerden anılarını anlatacakları bir söyleşi yapma sözü alarak ayrıldı.