Haber Detayı

BARO BAŞKANI AV. ZAFER KAZAN’DAN KOMUTANLARA ZİYARET

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve Tugay Komutanı Kur. Albay Bahri Gürhan’ı ziyaret etti.

 İlk ziyaretini İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’a yapan Başkan Kazan şehrimizde göreve yeni başlayan Albay Dursun’a hayırlı olsun dileklerini de iletti.

Albay Emin Dursun Başkan Kazan’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirtirken şehrimizde görev yapıyor olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Sakarya’nın hem konum itibariyle hem de fiziki şartlarından dolayı çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Albay Dursun : "Sakarya’mızda yok yok. Denizi, gölü, dağı, ormanı, verimli toprakları her şey mevcut. Bu coğrafi zenginliğin yanında kültür zenginliği ile de dikkat çeken bir kent Sakarya. Bizim zaten millet olarak birbirimizden farkımız yok. Ne doğusu ne batısı özümüz aynı. Biz çok güzel bir milletiz. Birlik beraberlik huzur içinde yaşadığımız şehrimizde de, vatandaşımız en iyiyi hak ediyor" şeklinde konuştu.

MAYAMIZDA ÖTEKİLEŞTİRME YOK

Başkan Kazan ise kentimizin küçük bir Türkiye modeli olduğunu belirterek : “Kentimiz çok kozmopolit bir şehir. Adeta bir kültür mozaiği. Çok farklı kültürlerden, kökenlerden oluşan bir yapımız var. Buna rağmen bu şehrin mayasında ayrıştırma, ötekileştirme yok. Düğünlerimizde halay da çekeriz, horon da oynarız.” dedi.

SORUN TERÖR

Ülkemizin son günlerde yaşadığı terör olayları nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçirdiğini vurgulayan Başkan Kazan :”Her yıl mevsimlik işçi olarak çalışan Kürt kökenli vatandaşlarımız şehrimize gelir. Biz onlarla oturur aynı sofrada yemek yeriz. Kız istemeye de gittik Diyarbakır’a, gelin de verdik. İç içe geçmiş bir toplumuz. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Huzur içinde, birlik beraberlik içinde yaşadık yıllardır. Bizim sorunumuz terördür.” şeklinde konuştu.

KARDEŞÇE YAŞADIĞIMIZ TÜRKİYE

 “Kürt – Türk, Alevi –Sünni diye ayırmaya çalıştılar. Birileri provokasyonla bizi birbirimize düşürmeye, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Tabiki farklılıklarımız olacak. Aynı hedefe odaklanmış, farklı farklı düşünen insanlar dahi olsak gelmek istediğimiz nokta aynı. Huzurun, adaletin, hukukun hüküm sürdüğü birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşadığımız Türkiye özlemimiz.”

GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK

“Bizler ne için varız? Var olan problemlere çözüm olmak için. Kurumlar arası işbirliği içinde, aynı amaç uğruna tek bir vücut olmalıyız. Sorunlarımızın üstesinden ancak bu şekilde gelebiliriz. Bizim Ülkemizden başka gidecek yerimiz yok.” diyerek sözlerini tamamladı.


Başkan Kazan ziyaret sonunda günün anısına Sakarya Barosu logolu bir tabak hediye etti.