Haber Detayı

ENGELLİLER BİRLİK FEDERASYONUNDAN BAROYA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan'a teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan İşçi: “Toplumun her kesimini kucaklayan, örnek bir sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Baromuz ile gurur duyuyoruz. Çevremde bulunan pek çok engelli arkadaşımın da teşekkürlerini iletmek için buradayım.” şeklinde konuştu.

Başkan Kazan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken:

DUYARLI OLMALIYIZ

 “Toplumumuzun en hassas kesimi olan şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için çok daha duyarlı olmalıyız. Biz Sakarya Barosu olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz ve bu duyarlılığı yaşatmaya çalışacağız. Tabiki bu yaklaşım ve duyarlılık sadece bizimle sınırlı kalmamalı, diğer kurum ve kuruluşların da duyarlılığı ve katkısı ile tamamlanmalı ve anlam kazanmalıdır."

SOSYAL DAYANIŞMA RUHU

Yurttaşlarımız yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalı, kurum ve kuruluşlarımız ise bu sosyal ruhu destekleyecek çok ciddi bir gayret içinde olmalıdır. Aksi halde giderek bencilleşen, her şeyi parayla ve maddi bir değer ile tanımlamaya başlayan birer zavallılar toplumu haline geliriz. Bazı değerler vardır ki parayla karşılığı yoktur. İşte bu değerlerin ortak paydasında buluşulmalı ve siz – biz kavgasından vazgeçilmelidir“

YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜN

“Maalesef sosyal sorumluluk bilinci ve anlayışı ile hiçbir karşılık beklenmeden yapılan çalışmalarda dahi bir art niyet arayan hazımsız, ham ruhlu, olmamış, olamamış, kalbi fesat içinde çatlayacak halde bulunan bazı zavallılar var. Onlara acıyorum, üzülüyorum! Umut ediyorum ki bu yanlıştan bir an evvel dönerler ve onlar da yapılan güzel şeylere nasıl destek olabiliriz diye düşünürler, bu hazımsız ruh halinden kurtulurlar“

HERKESİ DESTEĞE DAVET EDİYORUM

“Sosyal bir dayanışma içinde olmalıyız. Bu, medeni bir toplum olmanın gereğidir. Aksi halde, birlik, beraberlik, kardeşlik söylemleri havada kalır. Ben bu konuda tüm kurum ve kuruluşları desteğe davet ediyorum. Gelin, hep beraber engelli yurttaşlarımızın sorunlarını konuşalım çözüm arayalım, hayatı onlara kolaylaştıralım, onlar da bu şehirde ‘engelsizce’ yaşayabilsin, gezebilsin, eğlenebilsin” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi, Başkan Kazan’a teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.