Haber Detayı

STAJYER AVUKATLAR CUMALİ PEHLİVAN VE HARUN KAYA RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR

Stajyer avukatlar Cumali Pehlivan ve Harun Kaya, Sakarya Barosu Hizmet Binasında gerçekleşen tören ile yemin ederek ruhsatnamelerini aldılar.

Törene Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, yönetim kurulu üyeleri, önceki dönem Baro Başkanlarından Av. Alirıza Acartürk, avukatlar ve yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Kazan :

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ ACI

”Milletçe üzüntü içinde olduğumuz günler geçiriyoruz. Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonucu 97 canımızı kaybettik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir acı. Psikolojimizi derinden etkileyen bu hadise geleceğe olan inancımızı karamsarlığa sevk ediyor olsa da asla umutsuzluğa kapılmayacağız.

YİNE HUKUK YİNE ADALET DİYECEĞİZ

“Her zamankinden daha çok bir olmaya ihtiyacımız var. Dik duracağız. Yine adalet , yine hukuk diyeceğiz. Bizler biliyoruz ki hukukun olduğu ülkelerde insanlar nasıl bir sabaha uyanacaklarını bilirler. Geleceğe güvenle bakarlar.”

ÖNCELİKLE YAŞAM HAKKININ NEFERİYİZ

“İşte biz avukatlar topluma bu güveni tahsis etmek için buradayız. Şimdi aramıza genç meslektaşlarımız katılıyor. Bu kardeşlerim de öncelikle yaşam hakkının neferleri olacaklardır. Mesleğimizin ne kadar hayati bir meslek olduğunu bilerek o hassasiyetle hareket edeceklerdir. “

YARINLARIMIZA ÜMİT OLMAK İÇİN

“Her geçen gün daha da güçlenerek, hukukla, adaletle yarınlarımıza ümit olmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”  diyerek  görevlerine  başlayan genç avukatlara başarılar diledi.

Önceki dönem Sakarya Barosu Başkanlarından Av. Alirıza Acartürk  de avukatlık mesleğinin zor, ama bir o kadar da onurlu bir meslek olduğunu ifade etti. Genç meslektaşlarının bu görevi layıkıyla yerine getireceklerine dair inancının tam olduğunu belirterek kendilerine başarılar diledi.