BAROMUZ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

20 Kasım Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Hakları Günü  nedeniyle Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla  Baromuz tarafından düzenlenen Çocuk Dostu Sakarya konulu resim yarışması ödül töreni AKM'de yapıldı. SATSO Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Baba Bir Masal Anlat Baba " adlı drama oyununun ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vali Yardımcısı Faruk BEKARLAR, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU ,Adalet Komisyonu Başkan Vekili Berrin MEMİŞ,İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz SANDIKÇI,SASKİ Genel Müdürü Rüstem KELEŞ,Avukatlar,öğretmenler ve çocukların katıldığı etkinlikte Baro Başkanımız Av. Recep HACIEYÜPOĞLU ve Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Leyla EKMEN EPÖZDEMİR konuşma yaptılar.

Açılış konuşmasını yapan Av. Leyla EKMEN EPÖZDEMİR;kentlerin eğitimden sağlığa,içme suyundan ulaşıma,tiyatrodan sanat merkezine,Adliyeden Belediyeye kadar çocuklar için uygun olması gerektiğini ifade ederek,Valilik Büyükşehir Belediyesi,Milli Eğitim Müdürlüğü ve Baromuz arasında protokolün imzalandığını belirtti.

Baro Başkanımız Av. Recep HACIEYÜPOĞLU yaptığı konuşmada;"Çocuk Dostu Sakarya"projesi ile Türkiye'de ki çocuk dostu çalışmaların öncüsü olmalarını istediklerini belirterek,"Tüm çocukların hakkı olan çocuk dostu kent projelerinin ülkemizde hayata geçirilmesi için Sakarya Barosu olarak öncülük etmek istiyoruz.Bu konuda önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz yeni projelere,bu protokole katılan kurumlar ve diğer paydaşların katılımının devamını diliyorum"diye konuştu.

Baro Başkanımızın konuşmasının ardından,  SATSO Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve izleyiciler tarafından büyük beğeni gören  tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyun sonrasında SATSO Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat öğretmeni Yasemin HACIEYÜPOĞLU AKYÜZ'e çiçek ve plaket takdim edildi.Baro Başkanımız Av. Recep HACIEYÜPOĞLU ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Leyla EKMEN EPÖZDEMİR,öğrencileri tek tek tebrik ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.