Haber Detayı

SAKARYA BAROSUNDA RUHSAT TÖRENİ

Sakarya Barosu Hizmet Binasında gerçekleşen tören ile yemin ederek meslek hayatlarına başlayan avukatlar Işıl Özer, Burhanettin Esenkar, Mustafa Cihat İskender, Emine Kevser Yılmaz, Hilal Karademir, Samet Pulluk, Ayşe Nur Keleş, Sena Bayrak ruhsatnamelerini aldılar.

Törene Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve avukat yakınları katılırken solona sığmayan pek çok kişi de töreni ayakta izledi.

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Kazan:

 

NE MUTLU BİZE!

“Her defasında en az onlar kadar heyecanlanıyorum. Ne mutlu bize ki başkanlığını yaptığım şu dönemde huzurlarınızda bulunan bu genç, dinamik ve çalışkan kardeşlerim hiç şüphe etmiyorum ki Baromuza uzun yıllar hizmet edecekler ve Baromuzun gurur kaynağı olacakladır. Bu gün bu tören geleceğe dair umutlarımızın yeşerdiği günlerden biri olmuştur.“

 

YEPYENİ FİZLİZLERLE YEŞERİYORUZ

“Tıpkı yaşadığımız bu sonbahar mevsimi gibi, sararmış, yapraklarını dökmüş, hukuk ile beslenmeyen, adalet dağıtmakta acze düşülmüş şu günlerde emin olunuz ki bu genç meslektaşlarım hukukun geleceğini yepyeni filizler ile yeşertip inşa edeceklerdir.  “

 

OMUZ OMUZA

“Hukuk mücadelemizde şimdi onlarla omuz omuza vereceğiz. Hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında dirayetle duracağız. Adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olacaktır fakat emin olunuz ki itiraz etmeyi beceremediğimiz bir zaman asla olmayacaktır.“

 

HUZURUN TEMİNATI HUKUK

“Şimdi bu salonda farklı düşüncelere sahip pek çok kişi bir aradayız. Birbirimizin bu farklı düşüncelerine ve haklarına saygı gösteriyoruz.  İşte bu saygılı düzen hukuk ve hukukun işleyişi sayesinde mümkündür. İnsanların hak ve özgürlüklerinin savunucuları olan Avukatlar ise işte bu huzur düzeninin asli teminatlarıdır."

 

ORTAK DEĞERLERİMİZ

“Bu farklı kültürler farklı düşünceler ile birlikte sıkı sıkı tutunduğumuz ortak değerlerimiz var bizim. Bizi bir arada tutan, adeta kenetlenmemizi sağlayan bu ortak değerleri savunmak ve yaşatmak yine ortak görevlerimizden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken huzuru ve birlikteliği kalıcı hale getirmek için hukuk fakülteleri açan ve ülkenin geleceğini çağdaş bir hukuk düzeni içinde gören O büyük dehaya, Mustafa Kemal Atatürk’e saldıran o çirkin ve kirli elleri, hukukun ve insaniyetin vicdanına havale ediyoruz”

 

GÜVENİM SONSUZ

“Genç meslektaşlarım, kardeşlerim; Bu ilkelerle, avukatlık mesleğini onuru ve kuralları ile yapacağınıza dair güvenim sonsuzdur. Her birinizin gözlerinde o ışığı, o azmi görüyor ve bu haklı mücadelede hepinize başarılar diliyorum. Sizleri özveri ile yetiştiren bu günlere getiren ailelerinizi de ayrıca tebrik ediyorum.”  diyerek sözlerini bitirdi.

 

Yanlarında staj yaptıkları üstatlarında ruhsatnamelerini alan çiçeği burnunda avukatlar törenin ardından mutluluklarını aileleri ve arkadaşları ile paylaşarak, tebrikleri kabul ettiler.