Haber Detayı

GENÇ AVUKATLAR RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR

Sakarya Barosu Konferans Salonunda düzenlenen tören ile yemin ederek ruhsatnamelerini alan genç avukatlar Murat Çelik ve Beyza Şahlan meslek hayatlarına başladılar.

Sakarya Barosu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve avukat yakınlarının katıldığı törenin açılış konuşmasında Başkan Kazan :

 

 HUKUK SOLUDUĞUMUZ HAVA KADAR GEREKLİ

“Hukuk mücadelemize omuz verecek genç kardeşlerim bu meslek çok özel , onurlu bir meslek.  Aynı zamanda hayati bir meslek… Nasıl ki soluk almadan, beslenmeden yaşayamıyor isek tıpkı o hava kadar ekmek kadar gerekli hukuk… “

 

HUKUKUN OLMADIĞI YERDE TERÖR VARDIR

“Güven içinde yaşayabilmenin huzurun teminatıdır hukuk.  Hukukun olmadığı yerde terör vardır, kaos vardır, kavga vardır… Terörün olduğu, silahların konuştuğu bir coğrafyada anne, baba güven içinde akşam evine ekmek götürebilir mi? Kaosunun olduğu ortamda çocukların geleceği inşa edilemez. “

 

MÜCADELEMİZE OMUZ VERECEKSİNİZ

“Böylesi ulvi bir amaca hizmet eden biz avukatlar hukuk bilinci ile barış içinde yaşayabileceğimiz düzen için mücadele ediyoruz. Mesleğe yeni başlayan genç kardeşlerim bize güç katacak bu onurlu mücadelemize omuz vereceksiniz. Sizlere yürekten inanıyorum ve başarılar diliyorum ve hem kendilerini hem de onları bu güne getiren emek veren ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.