Haber Detayı

SAKARYA BAROSU BAŞKANI AV. ZAFER KAZAN'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan bir kutlama mesajı paylaştı.

M.Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Sözüne vurgu yapan Başkan Kazan geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizin sorumluluklarının herkesten ağır olduğunu belirtti.

“Sadece okuma yazmayı öğretmeyi değil, Cumhuriyetin mücevherleri ile donanmış aklı hür vicdanı hür nesiller yetiştirmeye kendilerini adamış öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum…” diyen Başkan Kazan öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Kazan’ın yayınladığı mesajın tam metni şöyle :

 

BİZLER SUSMALI ONLARI DİNLEMELİYİZ

Belki çok uzun bir süre bizler susmalı ve onları dinlemeliyiz. Zira öğretmenler sadece bir çocuğa okuma yazma öğreten bir varlık değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.”

 

CÜBBE GİYMEKLE 'ADALETLİ' KANUN OKUMAKLA 'HUKUKÇU' OLUNMUYOR

Bugün biz her ne kadar ‘adalet’ desek de sözlerimiz beyhude, adaletli insanları yetiştirecek asıl inşa ediciler öğretmenler olacaktır; her ne kadar ‘hukuk’ desek de faydası yok, çocuklara hukuk bilincini aşılayacak ve yarının hukuk devletinin inşa edilmesini sağlayacak asıl kurucular yine öğretmenler olacaktır. Zira cübbe giymekle ‘adaletli’ olunamayacağı gibi, kanun okumakla da ‘hukukçu’ olunamayacağı tecrübe edilmiş bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

 

YENİDEN TANIMLAMALIYIZ

Bugün toplumumuz birbirine saygılı bireylerden oluşsun istiyor isek eğer, çevreye duyarlı bir toplum arzuluyor isek eğer, hak ve adalet duygusu gelişmiş, hukukuna, Cumhuriyetine, bağımsızlığına, özgürlüğüne sahip çıkan bir millet istiyorsak isek eğer eğitimin ne olduğunu ve öğretmenin kim olduğunu bir kez daha tanımlamak zorundayız!

 

YEPYENİ BİR NESİL

Okuyan, düşünen, sorgulayan, gerektiğinde cesaretle itiraz eden, hukuk bilinci gelişmiş, bilim ve fenni rehber edinmiş, aydın düşünceli, duyarlı, hassas ve şefkatli yepyeni bir nesle ihtiyacımız olduğu apaçık bir gerçektir.

 

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK

Hatırlamak gerekir ki 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Evet, O Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,yani başöğretmenidir! Zira “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder”diyerek asıl mücadelenin eğitim ile verileceğini ve gerçek zaferin öğretmenler ile kazanılacağını herkese öğretmek istemiştir.

 

SORUMLULUKLARI HERKESTEN AĞIR

Geleceğimiz öğretmenlerimize ve ‘eğitim ilkelerine’ bağlıdır! Bu itibarla öğretmenlerimizin vazifesi herkesten çok daha mühim ve sorumlulukları herkesten çok daha ağırdır.

 

KUTLU OLSUN

Bu gün vesilesi ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sadece okuma yazmayı değil, genç dimağlara hukuk bilincini aşılayan, Cumhuriyetin mücevherleri ile donanmış, aklı hür vicdanı hür nesiller yetiştirmeye kendilerini adamış öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum…

                                                                                              AV. ZAFER KAZAN

                                                                                     SAKARYA BAROSU BAŞKANI