Haber Detayı

BAROMUZ 61. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Sakarya Barosu Serdivan Tunatan Tesislerinde düzenlediği kokteyl ile 61. Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı.

Ev sahipliğini, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaptığı geceye Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, MHP Milletvekili Zihni Açba, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan,  Adli Yargı Adalet Kom. Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Özgüven, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş,  Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, çok sayıda Baro Başkanı , avukatlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Başkan Kazan , Sakarya Barosu Kurucu Başkanı Av. Fuat Som ile kurucu üyelerini ve geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi ile aynı saldırıda şehit olan emniyet mensuplarımızı  anarak başladığı konuşmasında :

BİZE NE YAPMAK İSTİYORLAR?

 

“Bazen düşünüyorum, terör gibi üst üste acılar yaşadığımız bir zamanda acaba geleneklerimizden, özel günlerimizi anmaktan ve bayramlarımızı kutlamaktan imtina mı etmeliyiz? Sonra tekrar sorguluyorum,  tüm bu acılar ile, terör ile aslında bize ne yapmak istiyorlar?. “

 

ÜMİTSİZLİĞİN BATAKLIĞINA BİZİ ÇEKEMEYECEKSİNİZ

 

“Aklıma 2.dünya savaşı sırasında Nazi Almanya’sının bombalı uçak saldırıları nedeniyle zor günler geçiren İngiltere geliyor. Londra ağır bir bombardıman altındayken dahi özellikle balo düzenleniyor, partiler yapılıyor, insanlar gülmekten vazgeçmiyordu. Aslında şöyle diyorlardı; “bizi yıkamazsınız, biz güçlüyüz, ayaktayız, bakın eğleniyoruz, verdiğiniz acılar ile bizi ümitsizliğin bataklığına çekemeyeceksiniz, birbirimize sarılarak, moralimizi yüksek tutarak, birliğimizi koruyacak nihayet sizi alt edeceğiz”.

 

KENETLENME ZAMANI

 

“Emin olunuz ki bugün burada birlikte olmamızın işte böyle bir anlamı vardır. Zaman birliğimizin, beraberliğimizin ortak gün ve değerlerimizin etrafında kenetlenme zamanıdır. Zaman daha iyi bir toplum kurmak için daha çok çalışmak, mücadele etmek ve moralimizi daha yüksek tutmak zamanıdır. Unutulmamalıdır ki insanoğlu kendini geliştirebilen ve medeniyetler kurabilen tek canlıdır. Ama aynı zamanda kendini yok edebilecek olan da tek canlıdır!”

 

diyerek birlik beraberlik mesajı veren Başkan Kazan, Sakarya Barosu’nun bu özel gecesinde tüm misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Gecede Baronun en genç üyesi olan Av. Ayşenur Keleş duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yaparak , Baronun yaşça en büyük üyesi  Av. Ertuğrul Güven’e çiçek takdim etti.

 

Gecenin devamında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu  ile birlikte Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan,  Adli Yargı Adalet Kom. Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Özgüven, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş tarafından, meslek hayatında 25. , 40. ve 50. Yılını dolduran avukatlara plaketleri takdim edildi.