SAKARYA BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz hafta başında sosyal medyada dikkat çeken ve ülke çapında infial yaratan “Sakarya'da tecavüze uğrayan ve boğazı kesilerek öldürülen köpekler” videosu ile ilgili Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından harekete geçildi.

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Av. Yasin Ferhat Cerrahoğlu olay ile ilgili kamuoyunu haberdar eden Sakarya Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Gülden SAROHAN, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Sakarya İl Temsilcileri Selçuk GÜMÜŞ ve Uzman Psikolojik Danışman Beren GÜMÜŞ ile birlikte bir toplantı düzenleyerek hayvan hakları ihlallerini değerlendirdi.

Yapılan toplantıda olay yerine ait  video ve fotoğraflar incelenirken veteriner hekimlerin görüşleri alındı.

Av. Cerrahoğlu toplantının ardından yaptığı açıklamada :

SORUMLULUK BİLİNCİYLE KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIŞTIR

” Boğazları keskin bir cisimle kesilerek kafaları gövdelerinden ayrılmış ve birisi bir ihtimal, tecavüze uğramış iki köpek; her hafta düzenli ve gönüllü olarak besleme yapan hayvan hakları savunucuları tarafından bulunmuş ve sorumluluk bilinciyle kamuoyuyla paylaşılmıştır.”

TEKRARLANMAMASI İÇİN

“Kendileri ile; hem bu vahim olay özelinde ilgili makamlar nezdinde takip edilecek tüm hukuki süreçler ve hem de benzer olayların tekrarlanmaması için alınması gereken kısa, orta ve uzun vadeli tedbir ve çalışmalara dair görüşmeler yapılmıştır.”

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

“Sakarya Baromuzun; yerel ve ulusal hayvan hakları savunucuları ile tam bir işbirliği halinde çalışmalar yürüteceğine dair kendilerine güvence verilmiştir. Bu amaçla da acil olarak ilgili makamlardan ayrı ayrı randevu talep edilmiştir.”   diyerek açıklamasına şöyle devam etti :

EMNİYET MÜDÜRÜ OSMAN BABADAĞI İLE GÖRÜŞME

“Olayın vahametine ve aciliyetine binaen Sayın Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Osman BABADAĞI hiç zaman kaybetmeden Baromuzu ve Hayvan Hakları savunucularını makamında kabul etmiş, yaşananlar hakkında ayrıntılı bilgi almış ve olayla yakinen ilgileneceğini beyan etmiştir. Emniyet müdürümüz, faillerinin bulunması ve benzer olayların tekrarlanmaması adına her türlü yasal tedbirin alınması talimatını vermiştir.”

KARALILIKLA SÜRDÜRÜLECEK

“Devam eden süreçte; olayın faillerinin tespiti ile cezai ve idari olarak yaptırımlar uygulanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı, mülki ve yerel idareler, yasaların amir hükümleri ile görevlendirilmiş tüm resmi kurumlara başvuru, şikayet, bilgilendirme ve yapılması gerekenler hususunda istişare süreci başlatılmış olup; kararlılıkla sürdürülecektir.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sakarya Barosu