Haber Detayı

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE” EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

 

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulunca alınan kararlar gereği, “Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı ve Ulusal Tütün Kontrol Eylem Planı” kapsamında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından tüm Türkiye’de Aile Hekimlerine yönelik olarak eğitim programları gerçekleştirildi.

İlimizde, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen “Aile Hekimleri Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle tamamlandı.

ALTI OTURUMDA TAMAMLANDI

Sakarya Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Hande Başak Yılmaz, Başkan Yardımcısı Av. Bahu Kılıç Güneş ve  Av. Abdurrahim Burak, Stj.Av.Fatih Turan’ın katılımları ile 6 oturumda gerçekleşen eğitim programında, uyuşturucu madde suçları hakkında yasal mevzuat ve ilgili Yargıtay kararları ile tedavi süreçleri kapsamında denetimli serbestlik müessesesi anlatıldı.

HUKUKİ MEVZUAT KONULARINDA BİLGİ VERİLDİ  

Eğitimlere, özellikle uyuşturucu ve tütün kullanımının yoğun olduğu bölgelerden aile hekimleri katıldı. Sakarya Barosu Avukatları tarafından Aile hekimlerine, uyuşturucu kullanımı ile ilgili hukuki mevzuat konularında bilgi verildi.