SAKARYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİNDEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA SERT TEPKİ

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü" şeklinde yer alan bir soruya verdiği skandal yanıta sert tepki göstererek konu ile ilgili bir basın açıklaması paylaştı.

Av. Düzgün bu skandal yanıt ile çocuğa karşı işlenen ensest cinsel istismar suçunun meşrulaştırıldığını hatta teşvik edildiğini ifade etti.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Kamuoyunu derinden sarsan bu skandal yayın ile ilgili : “Bunun özrü, mazereti olamaz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en kısa sürede bu yanlışından dönmesi ve bu konuda kamuoyu vicdanını rahatlatıcı bir açıklama yapması gerekmektedir.” dedi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif ERDEM DÜZGÜN’ün paylaşmış olduğu basın açıklaması şöyle:

VAHİM SORU, SKANDAL YANIT!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu sayfasında "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü" sorusu yöneltildiği,  kurumun bu kadar vahim bir soruyu ciddiye alıp, skandal bir şekilde fetva verdiği bugün gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştır.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNU MEŞRULAŞTIRMAK!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böylesi bir soruya verdiği yanıt ise herkesi hayret ve dehşete düşürmüştür. "Bir babanın öz kızına şehvet duymasının nikaha etkisine" ilişkin soruya verilen skandal yanıt; çocuğa karşı işlenen ensest cinsel istismar suçunu meşru kılan ve teşvik eden içeriğiyle aynı zamanda suç teşkil etmektedir.

ÖZRÜ MAZERETİ OLAMAZ!

Her ne kadar, sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladıktan sonra fetva uzantılı sayfa "bakım çalışması" gerekçe gösterilerek erişime kapanmışsa da, böyle bir sorunun ve buna fetva adı altında verilen cevabın yayınlanmasının özrü ve mazereti olamaz.

KONUYA HASSASİYETLE YAKLAŞILMALI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu’nun “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü” sorusuna verdiği ve bir süre sonra yayından kaldırmak zorunda kaldığı yanıt bir çok internet haber sitesinde yayınlanmışsa da toplumun yanlış bir kanıya düşmemesi için yayınlanmaması gerekmektedir. Bu konuda basının aynı hataya düşmemesi, hassasiyetle konuya yaklaşması önem arz etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en kısa sürede bu yanlışından dönmesi ve bu konuda kamu vicdanını rahatlatıcı bir açıklama yapması gerekmekte olup, böyle bir açıklamayı kınadığımız kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SAKARYA BAROSU

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ BAŞKANI