BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN LİSELİLERLE BULUŞTU

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan Özel Enka Okulları Meslek Tanıtımları kapsamında düzenlenen etkinlikte lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile buluştu. Başkan Kazan, öğrencilere artık eğitim hayatlarının en önemli noktası olan karar verme aşamasında olduklarını belirtirken :

“ Şu ana dek size, kimileri doktor, kimileri mühendis, öğretmen ol dedi ama artık söz sizde. Hayatınızı şekillendirecek bu dönüm noktasında doğru karar vermeniz çok önemli. Severek isteyerek yapacağınız bir mesleği mi tercih edeceksiniz, yoksa her sabah ayaklarınızın geri geri gideceği yaşam enerjinizden eksiltecek mutsuz bir meslek hayatını mı ?” dedi.

İlgi ile dinlenilen söyleşide öğrenciler sık sık Başkan Kazan’a sordukları sorular ile Avukatlık mesleğini tanımaya çalıştılar.

Başkan Kazan’ın Özel Enka Okulları’nda gerçekleştirdiği söyleşiden bazı satır başları şöyle :

GERÇEKTEN SEVDİĞİNİZ MESLEĞİ SEÇİN

Öncelikle gerçekten istiyor muyum sorusunu sormalısınız kendinize. Aslında hayatınızı kazanmak için bu mesleğe ihtiyacınız olmadığını düşünün … Böyle bir durumda ne olmak, hangi mesleği yapmak istersiniz? Önemli olan yaptığınız işi severek isteyerek yapmaktır. Severek yaptığınız meslekte başarısız olmak mümkün müdür?

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, OKUYUN

“Avukatlar toplumun huzurlu bir şekilde yaşamasının güvencesidir. Bu nedenle Avukatlık çok onurlu bir meslektir. Bizler öncelikle insan sevgisi üzerine şekillendirdiğimiz mesleğimizi ve yaşam şeklimizi hak arama mücadelesi ile tamamlıyoruz.

“Sadece bu özellikler yetmiyor elbette. Yardımsever olmalısınız. Dinlemeyi bilmelisiniz. Yalnız bırakılmış zor durumda olan insanları dinlemeyi bilen kişilerdir avukatlar. Cesur olmalı ve her şartta doğru bildiklerinizi savunmaktan vazgeçmemelisiniz. Okuyan kendini geliştiren insanlar olun. Sosyoloji okuyun, psikoloji okuyun, tarih öğrenin... “

İKTİDAR DEĞİŞİR MAKAM DEĞİŞİR

Sohbet havasında gerçekleşen söyleşide bir öğrencinin büyükelçi olmak istediğini ifade etmesi üzerine Başkan Kazan :

“Meslek ile makamı karıştırmayın. İktidar değişir, makam değişir fakat aslolan kendinize uygun bir meslek sahibi olmanızdır…" dedi.

SAVUNMA HAKKI

Gelen sorular üzerine Başkan Kazan :

“Temel haklardan biridir savunma hakkı. Avukatların görevi mahkeme karşısında kişinin savunma hakkını kullanmasını sağlamaktır. Dinine, diline, düşüncesine, işlediği suça bakmaz. Olanı inkar etmez. Davaya konu olan olayın meydana gelmesindeki aşamaları, nedenleri ile ortaya koyar ve vatandaşın savunma hakkını kullanmasını temin eder" dedi.