Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN : CERATTEPE’DE AÇIKÇA SUÇ İŞLENİYOR

Artvin Cerattepe’de madene karşı direnen halka ülkenin dört bir yanından destek geliyor. Son olarak Türkiye Barolar Birliği ve Baro Başkanları ile birlikte Cerattepe’ye giden Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Baro Başkanlarından oluşan heyetle incelemelerde bulundu.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve halk ile yapılan görüşmelerin ardından Başkan Kazan, Artvinlilerin yaşadıkları coğrafyaya sahip çıktıklarını belirtirken : ”Artvinli öfkeli ve kararlı. Bu haklı talebin önünde kimse durmasın... Bu ülkenin yeni krizlere ihtiyacı yok... Artvinlilerin damarına basanlar ayaklarını oradan çekmelidir.” dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan aynı zamanda Cerattepe ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Yayımlanan basın açıklamasında hassas bir dönemden geçildiğini ifade eden Başkan Kazan, ülkemizin böylesi bir dönemde uzlaşıya ihtiyacı olduğu belirtti.

Ayrıca bölge halkına güvenlik güçlerince uygulanan şiddeti de: “Artvin'de neredeyse her 4 kişiye bir polis düşüyor. Ama terörle mücadele için değil taşına toprağına yaylasına Cerattepe’ye sahip çıkan Artvinliler için.. Huzur içindeki Artvinliye neden terörist muamelesi yapılıyor?” şeklinde eleştirdi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ın sağduyu çağrısı ile paylaşmış olduğu  basın açıklamasının tamamı şu şekilde :

 

ARTVİNLİ ÖFKELİ, KARARLI

Cerattepe 20 yılı aşkın bir süredir kendisini müdafaa ediyor. Dünyanın sayılı doğal güzelliğine ve yaşam döngüsüne sahip Cerattepe'ye sahip çıkan Artvinlinin bu sorumluluk ruhu hiç eksilmemiş, tükenmemiş ve daha da bir güçlenmiş. Artvinli öfkeli ve kararlı.. Zira bu mücadele serüveninde yapılan incelemeler ve bilirkişi raporları Artvinlinin öfkesini ve kararlılığını net bir şekilde açıklıyor.

YA ARTVİN YA MADEN

Bilirkişi raporu mealen şöyle diyor; "ya Artvin ya maden"...Şuan ki teknik imkanlarla yapılacak maden kazılarında bu coğrafya yaşanmaz hale gelecek... İşte bu yüzden Artvinliler "Cerattepe’nin üstü altından değerlidir" diyor...

ARTVİNLİYE NEDEN TERÖRİST MUAMELESİ YAPILIYOR?

Ayrıca madeninin devlete hiçbir ekonomik katkısı da yok... İhalenin bedeli bir futbolcunun transfer bedelinden daha düşük...Devlete neredeyse hiçbir şey kalmıyor...Peki tüm bu gerginlik neden? Neden bu ısrar? Birilerini zengin etmek için mi? Ülkemizin şehit acıları ile sarsıldığı bu günlerde, yaraları sarmak topluma moral vermek varken bu ülkenin insanı neden polis ile kavga ettiriliyor? Huzur içindeki Artvinliye neden terörist muamelesi yapılıyor?

HER 4 KİŞİYE 1 POLİS

Artvinli Anayasal görevini yapıyor zira içinde yaşadığı doğayı korumak Anayasal bir görev... Bu görev aynı zamanda devletin de asli görevi... Cerattepe'de açıkça suç işleniyor... Artvinlilerin Cerattepeye yaylaya çıkması engelleniyor, hürriyeti tahdit suçu işleniyor...

Barikatlar kurulmuş, önünde polis, vatandaşa terörist muamelesi yapıyor gaz sıkıyor copluyor, tekmeliyor... Hani birlik ve beraberlik mesajları? Böyle mi oluyor birlik? Böyle mi oluyor teröre karşı tek vücut? Yazık çok yazık... Artvin'de neredeyse her 4 kişiye bir polis düşüyor, her yerde polis var... Ama terörle mücadele için değil taşına toprağına yaylasına Cerattepe’ye sahip çıkan Artvinliler ile mücadele için...

YENİ KRİZLERE İHTİYACIMIZ YOK

Türkiye'nin dört biryanından gelen Baro Başkanları ile Cerattepe için Artvinlilerle buluştuk... Müthiş bir enerji ve kararlılık vardı... Bu haklı talebin önünde kimse durmasın... Bu ülkenin yeni krizlere ihtiyacı yok... Yeterince perişan bir haldeyiz ülke olarak... Artvinlilerin damarına basanlar ayaklarını oradan çekmelidir zira ülkemizde toplumsal kıvılcımlara açık bir tehlike var... Bunu herkes iyi görmelidir....