Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN’DAN MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA ZİYARET

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası olması nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Selahattin Çakırsoy ve Başkan Yrd. Ertuğrul Kocacık’a kutlama ziyaretinde bulundu.

MİLLET OLMANIN GEREĞİDİR ACIYI SEVİNCİ PAYLAŞMAK

Ziyarette öncelikle Muhasebeciler Haftasını kutlayan Başkan Kazan bu özel günlerin paylaşılması gerektiğini vurgularken: “Maalesef acıların bile bizleri bir araya getiremediği bir dönemde burada sizlerle olmak ve bu özel gününüzü paylaşarak daha anlamlı kılmak istedik. Millet olmanın gereğidir acıyı da sevinci de paylaşmak.” dedi.

İNİSİYATİF ALMALIYIZ

Gerek sivil toplum örgütleri gerek meslek odaları arasındaki uyumun, ortak hareket edebilmenin önemine değinen Başkan Kazan : “Bu şehrin sahipleri bizleriz. Sık sık bir araya gelmeli şehrimizin, ülkemizin sorunlarını konuşmalı, ortak akıl doğrultusunda inisiyatif almalıyız.” şeklinde konuştu.

ADALET SADECE ZENGİNLERİN BAŞVURACAĞI BİR HAK MI?

Şu an uygulanan KDV oranları ile ilgili, hak arama hürriyetini kullanan vatandaşlardan %18 KDV alınıyor olmasına karşın, pırlantadan vergi alınmadığını hatırlatan Başkan Kazan:

“Adalet herkesin ulaşabileceği bir hak olmalı. Neredeyse bunu lüks ihtiyaç sayıp Özel Tüketim Vergisi de alacaklar. Şimdi soruyorum “Adalet” sadece zenginlerin başvuracağı bir hak mı?”

“Pırlantadan alınmayan KDV, hak arama hürriyetini kullanırken %18, eğitimde ve sağlıkta %8,  ekmekte bile %1 olarak alınıyor. Bunların hangisi zorunlu ihtiyaç, hangisi lüks tüketim?” dedi.

ORTAK ÇALIŞMA

Ziyaret sırasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Sakarya Barosu olarak “Vergi Hukuku” ve “Gelir Vergisi Kanun Tasarısı” hakkında ortak bir eğitim çalışması yapılması için de görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ziyaret sonunda Başkan Kazan tarafından günün anısı olarak Başkan Çakırsoy’a Sakarya Barosu logolu tabak ve çiçek takdim edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Selahattin Çakırsoy, Başkan Kazan’a teşekkür ederken :”Bu özel günümüzde sizlerle olmak bizleri de mutlu etti. İnanıyorum ki Baromuz ile ortak güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi.