BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNDEN ÖNEMLİ ARAŞTIRMA

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi, “Türkiye'de Tutuklama Uygulamaları ve Tutuklamada Savunmanın Rolü” başlıklı bir  sempozyum düzenledi. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampusu’nda düzenlenen sempozyumda, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Feridun Yenisey ve Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu tarafından yürütülen “Türkiye’de Tutukluluk Uygulamaları ve Tutuklamada Savunmanın Rolü” başlıklı araştırmanın sonuçları da paylaşıldı.

13 Aralık 2013 tarihinde yapılan Sempozyuma Hakimler, Savcılar, Adalet Bakanlığı Temsilcileri, Akademisyenler, Avukatlar ve Baro temsilcilerinin yanı sıra Baromuz avukatlarından CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, Baromuz Genel Sekreteri Av. A. Bülent Ateşoğlu ve Av. İlknur Ebiz Yıldız katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yapılan Türkiye'de Tutuklama Uygulamaları ve Tutuklamada Savunmanın Rolü araştırması için Kartal, Çağlayan ve Bakırköy Adliyeleri’nde kesinleşmiş 800’e yakın dava dosyası incelendi. Türkiye’de tutuklama uygulamalarının incelendiği araştırmada tutuklama kararlarının verilme sıklığı ve tutuklama kararlarının adil yargılanma hakkı açısından niteliğine bakıldı.  Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Feridun Yenisey ve Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu tarafından yürütülen bilimsel araştırmanın sonucunda belirlenen anket sonucun aşağıda verilmiştir.