ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISININ ARDINDAN BARO BAŞKANIMIZIN MESAJI

SAKARYA BAROSU BAŞKANI AV. ZAFER KAZAN : "BİR ÜLKE AYNI YERDEN HEM DE BAŞKENTİNDEN KAÇ DEFA VURULABİLİR?”

Ankara'nın kalbi Kızılay'da dün akşam bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 37 kişi öldü, 125 kişi yaralandı.

Ankara’da son altı ay içinde yaşanan 3. bombalı terör saldırısı öncesinde 135 vatandaşımızı kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

SON 6 AYDA ANKARA’DA TERÖR SALDIRILARINDA EN AZ 172 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İlk olarak 10 Ekim’de Ankara Garı’nın önünde meydana gelen patlamada da 107 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi yaralanmıştı. İkinci saldırı ise 17 Şubat’ta yine Ankara’nın göbeği Merasim Sokak’ta yaşanmış ve bu bombalı saldırının ardından 28 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Baro Başkanları ile geçtiğimiz hafta Merasim Sokak’ta incelemelerde bulunan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan kaldırımlardaki kan izlerinin bile henüz kurumadığını belirtirken yaşanan terör olaylarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi.

"Pkk, ışıd gibi bilmem hangi terör belasını biliyoruz peki ya mit ve emniyet nerede ne yapıyor" diyerek sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Kazan, Amerikan Büyükelçiliği tarafından vatandaşlarına yapılan uyarıya karşın, Milli İstihbarat Teşkilatının ve Emniyetin ne gibi tedbirler aldığını sordu ve “Amerikan büyükelçiliği kendi vatandaşlarına Ankara'da patlama olacağına dair sabah uyarı yapmıştı bu bilgi bizim Milli (!) istihbarat teşkilatında da var mıydı? Peki varsa ne yaptılar?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Başkan Kazan, teröristlerle müzakere masasına oturanlara, bu güne dek onları besleyenlere, destek verenlere de “Hesap verin nerdesiniz?” diyerek tepki gösterdi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ın kaleme almış olduğu mesajın tamamı şu şekilde:

İHANET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Ankara'da bir patlama daha.......Ve yine onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti...... Bir ülke aynı yerden hem de Başkentinden kaç defa vurulabilir?.....Artık bazı şeyler sorgulanmalı değil mi bu ülkede?......Bu durum güvenlik zafiyetinin ötesinde bir durumdur artık!......Bir ihanet ile karşı karşıyayız.......

MİT’İN BİLGİSİ VAR MIYDI?

Amerikan büyükelçiliği sabah uyarı yapmıştı kendi vatandaşlarına "Ankara'da patlama olacağı istihbaratını aldık dikkatli olun" diye........Bu bilgi bizim Milli (!) istihbarat teşkilatında da var mıydı?......Peki varsa ne yaptılar?.....Bunu bilmek hepimizin hakkı değil mi!......

HESAP VERİN

Yine bize kaç kişi olduğumuzu, nasıl öldüğümüzü açıklayacaklar, başsağlığı dileyecekler ekranlardan, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyecekler, utanmadan sıkılmadan yüzleri hiç kızarmadan, sorumluluğun getirdiği hiçbir mahcubiyet duymadan konuşacaklar......Ankara'daki 3. Patlama bu..... Yüzlerce insan öldü bu ülkenin başkentinde!....... "İstifa edecek misiniz" sorusuna yine belki gülümseyerek "hayır hiçbir güvenlik zafiyeti yok" diyecekler ve elbette derhal yayın yasağı getirecekler.....Artık yeter!........PKK, IŞID bilmem hangi terör belasını biliyoruz.... Peki ya onu düne kadar besleyenler, yeşertenler, yol verenler, müzakere edenler, hainler kim? Emniyet nerede? Bu ülkenin istihbaratı olduğunu iddia eden MİT nerede?.......Hesap verin neredesiniz