Haber Detayı

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinin düzenlemiş olduğu "Türkiye'de Yargının Güvenilirliğine Hukuksal Sosyolojik ve Siyasal Bir Bakış" konulu konferans 17.12.2013 salı günü gerçekleştirildi.

 

SakaryaÜniversitesi Hukuk Fakültesinin düzenlemiş olduğu Doç Dr. Abdullah Taşkesen, BaroBaşkanımız Recep Hacıeyüpoğlu, Yrd. Doç. Dr. Köksal Şahin ve Yrd. Doç. Dr.Sevda Yaşar Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye'de YargınınGüvenilirliğine Hukuksal Sosyolojik ve Siyasal Bir Bakış" konulukonferansı 17 Aralık 2013 salı günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Konferansta konuşan Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu, insanların adalet anlayışının son 10 yılda çeşitli yayınlarla geriye gittiğini ileri sürdü.

DENETLEBİLİR OLMASI GEREKİR

Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu, kuvvetler ayrılığı prensibinin uygulandığı parlamenter sistemde insan haklarına saygılı hukuk devletinde kamu otoritesinin eylem ve işlevlerinin bağımsız yargı tarafından denetlenebilir olması gerektiğini vurguladı.

ÇIKMAZIN İÇİNDE

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Taşkesen ise toplumsal yapıya bakıldığında insanların birbiriyle barışık olmadığını kaydetti. İnsanların çoğunluğunun haklarının yendiğine inandığını öne süren Taşkesen, Türk toplumunun böyle bir çıkmazın içinde olduğunu savundu.