Haber Detayı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Sömürgeci, emperyalist güçlere karşı dünya üzerinde kazanılmış en onurlu, gururlu zafer; Çanakkale Zaferi 101. Yıldönümünde Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan günün anlam ve önemini ifade eden bir mesajı yayınladı.

Mesajında, on binlerce şehit verilen bu kanlı savaşta Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Mehmetçiğin tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini belirtirken : “Bu millet savaşta bile yaşam hakkına saygı duymuş ve ölümün onurluca olanını tercih etmiştir! Kin ve nefret ile vicdanını karartmamış tertemiz bir ruhla vatanını topraklarını savunmuştur!”dedi.

Milli değerlerin yanı sıra insani değerlerini en kötü şartlarda dahi kaybetmeyen bir millet olduğumuz vurgusunu yapan Başkan Kazan: “Savaş şartlarında dahi insanlığını kaybetmeyen bir milletin ruhunun ve vicdanının tablolaştığı tarihi bir ibret sahnesidir Çanakkale…” diyerek ruhun ve vicdanın milletimizin özünde hala yaşadığını ifade etti. Başkan Kazan sözlerine şöyle devam etti: “Bu ruh bu milletin özünde halen yaşamaktadır. Yine en zor zamanda ortaya çıkacak ve bu topraklara yine insanlığın ve vicdanın abidesini inşa edecektir.” dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101.yıl dönümü için yayınlamış olduğu mesajın tamamı şu şekilde:

KAHRAMAN MEHMETÇİK

Çanakkale Savaşı; ateş, kan ve ölümle dolu bir savaş olduğu kadar kahraman Mehmetçiğin ve onun kahraman kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya yüce bir ruh örneği gösterdiği ve adeta insanlık dersi verdiği bir abide olmuştur! Öyle ki; savaş meydanında askerlerimize su taşıyan bir neferimiz yarı baygın halde yerde yatan iki İngiliz askerinin kendisinden su istemesine kayıtsız kalamamış, susuzluktan ölmelerine vicdanı razı olamamış, onlara su vermiş ve sonra da bitkin bir haldeki bu iki askeri alıp Türk subaylarına teslim etmiş tedavilerini sağlamıştır.

İNSANLIK ANITI

Bu millet savaşta bile yaşam hakkına saygı duymuş ve ölümün onurluca olanını tercih etmiştir! Kin ve nefret ile vicdanını karartmamış tertemiz bir ruhla vatanını topraklarını savunmuştur! Çanakkale Savaşı işte bu yönüyle Türk askerinin, Türk milletinin aynı zamanda bir insanlık destanıdır! Evet, bir kahramanlık destanının adıdır Çanakkale ama aynı zamanda Türk milletinin inşa ettiği abidevi bir insanlık anıtıdır Çanakkale!

BİR İBRET SAHNESİ

Anafartalar’da gösterdiği kahramanlık ve deha ile sadece İstanbul’un değil Edirne’nin ve tüm Trakya’nın kurtulmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaştan sonra işgalci devletlerin topraklarımızda ölen askerleri için söylediği “Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” sözleri ile savaşın yoğun olarak sürdüğü bir esnada yaralı bir düşman askerini omuzlarına alıp tedavi edilmesi için mevziisine teslime eden ve adeta insanlık destanı yazan kahraman Mehmetçiğin ruhunu ve vicdanını yansıtmıştır… Tarihte eşine rastlanmayacak sahnelerle dolu Çanakkale Savaşı sıradan bir savaş değildir..! Savaşırken dahi onurluca ve tertemiz bir kalple savaşan, insanlığını kaybetmeyen bir milletin ruhunun ve vicdanının tablolaştığı tarihi bir ibret sahnesidir Çanakkale…

O RUHA GÜVENİYORUZ

Tarih sahnesinde tablolaşan bu ruh bu milletin özünde halen yaşamaktadır. Yine en zor zamanda ortaya çıkacak ve bu topraklara yine insanlığın ve vicdanın abidesini inşa edecektir. Biz bu ruha ve vicdana güveniyoruz. Çanakkale’de işte böyle bir kahramanlık ve insanlık abidesi inşa eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve gazilerimize ebedi şükran duyuyoruz. Ruhlarınız şad olsun…