Haber Detayı

SAKARYA BAROSUNDAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINA ZİYARET

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Başkan Yardımcısı Av. Yeliz Aydın İpek, geçtiğimiz ay Sakarya İnşaat Mühendisleri Olağan Genel Kurulunda tekrar başkan seçilen Hüsnü Gürpınar’ı makamında ziyaret ederek tebrik ettiler.

SAKARYA’YI YENİ BİR FELAKET BEKLİYOR!

Yanlış yapılaşma ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle ilimizde hala en büyük tehlikenin deprem olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Av. Zafer Kazan: “Sakarya genelinde en büyük tehlike deprem. Çünkü biz yaşadığımız o büyük acıların ardından gerekli dersi çıkaramadık. Görünen o ki olası bir depremde bizleri yeni bir felaket bekliyor. Zira ilk depremde yıkılacak yüzlerce hasarlı veya yapı stoku yorgun dayanıksız bina var bu şehirde!” diyerek uyarılarda bulundu.

Sözlerinin devamında hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Başkan Kazan: “Her zaman dediğimiz gibi hukukun olmadığı yerde sistem doğru işlemez. Doğru işlemeyen bir sistem karşısında ise kimse sorumluluk hissetmez. İşte bu sistemsizlik ve başı boşluk içinde insan hayatının bir değeri de olmuyor.” tespitinde bulundu.

Ziyaret sırasında Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin açılmaması ile ilgili de konuşan Başkan Kazan şöyle konuştu;

POLEMİĞİ BIRAK DA CEVAP VER!

“Bölge adliyesinin durumu ortada. Bina hazır, mobilyalarına koltuklarına sandalyelerine kadar her şey kurulmuş yerleştirilmiş durumda. O mobilyalar bu halde Sakarya’nın neminde bir yıl içinde çürüyüp ziyan olacak. Yazık değil mi? Yok kapatılmadı, sadece ‘şu an açılmayacak’ diyorlar. 11 yıldır bekliyoruz. 11 yılın sonunda tam açılacak tarih ilan edilmiş ‘ben vazgeçtim şimdi açmıyorum’ diyorlar. Şimdi ben de soruyorum, “peki ne zaman açılacak?”. Neden açılacağı tarihi söylemiyorsunuz? 3 ay, 5 ay,1 yıl? Ne zaman? Bu kadar ciddiyetsizlik, öngörüsüzlük, plansızlık olur mu?” Neymiş efendim çarpıtıyormuşuz! Çarpıtmıyoruz soru soruyoruz, 42 milyon TL para harcandı bu binaya, polemiği bırak da sorulara cevap ver herkesin bu cevapları bilmeye hakkı var!!!” diyerek İstanbul bağlanan ancak ısrarla “açılacak” denilen Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin ne zaman açılacağını sordu...

NE ZAMAN AÇILACAK?

“Ben şahsen Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin açılacağına artık inanmıyorum, aksini söyleyenler çıksınlar ne zaman açılacağını da söylesinler biz de ne yapacağımızı bilelim. Böyle ciddiyetsizlik olmaz. Tam 8 ilde milyonlarca lira harcanan bu binalar böyle kaldı kimse ne yapacağını bilmiyor. Önümüzü görmek İstiyoruz, birisi çıkıp net olarak tarih versin yok eğer açılmayacaksa bu binanın en uygun şekilde nasıl değerlendirilebileceğini düşünelim.”

Başkan Yardımcısı Av. Yeliz Aydın İpek’te : “İlimizi temsilen mecliste meslektaşlarımız olmasına rağmen bu konunun böylesi sürüncemede kalmasını anlamak mümkün değil. Biz her şeyden önce hukukçuyuz. Adaletin sağlanması, yargı siteminin doğru eşit adil bir biçimde işlemesi için mücadele ediyoruz. Aynı hassasiyeti özellikle hukukçu milletvekillerimizden bekliyoruz” dedi.

 “BÖLGE ADLİYE BİR AN ÖNCE AÇILMALI”

Hüsnü Gürpınar : “Baştan aşağı yanlış yapılan bir planlama olarak düşünüyorum. Buraya harcanan para hepimizin parası. Kesinlikle bir kamuoyu oluşturmalı ve bu binanın bir an önce açılması konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. ”dedi.

STK’lar olarak görüş alışverişinde bulunarak, ortak akıl doğrultusunda şehrimizin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atılması konusunda hazır olduklarını belirten Hüsnü Gürpınar nazik ziyaretleri için de baro heyetine teşekkür etti. Görüşmenin ardından Başkan Av. Zafer Kazan ve Başkan Yardımcısı Av. Yeliz Aydın İpek günün anısına, Hüsnü Gürpınar’a Sakarya Barosu logolu tabak ve çiçek takdim ettiler.