“ÇOCUK İSTİSMARININ HUKUKİ BOYUTLARI”

Erenler Kaymakamlığı, Erenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlemiş oldukları ilimizde görev yapan tüm psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik "Çocuk İstismarının Hukuki Boyutları" konulu seminer geçtiğimiz günlerde AFA Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

HUKUKİ SÜREÇ

Sunumu Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif ERDEM DÜZGÜN’ün yapmış olduğu seminerde özellikle cinsel istismara maruz kalmış çocukların, ifade alımından davanın sonuçlanma aşamasına kadar geçen süre zarfında yaşanan hukuki süreç ile ilgili bilgi verildi.

Çocuk istismarı konusunun çok hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Av. Elif ERDEM DÜZGÜN, bu çocuklarla doğru iletişimin önemine vurgu yaparken, bu sürecin çocuğa daha fazla hasar vermeden gerçekleşebilmesi için ilimizde acilen Çocuk İzlem Merkezi’nin açılması gerekliliğini tekrar etti.

İSTİSMARI BİLDİRMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ

Çocuk İstismarının Fiziksel, Duygusal, Ekonomik ve Cinsel istismar olarak 4 kategoride değerlendirildiğini ifade eden Av. Düzgün özellikle cinsel istismara uğrayan çocuklarda, fiziksel bulgulara rastlamadığı durumlarda dahi, çocuğun böyle bir ifadesi varsa kesinlikle ciddiye alınması gerektiğini belirtti.  Av. Düzgün, bu gibi durumlarda Adlî ve idarîmercilerin,kollukgörevlilerinin, sağlıkve eğitimkuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, istismara uğradığını ifade eden çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bildirmekle yükümlü olduklarını belirtti.

BAROMUZU, ÇOCUK HAKLARI MERKEZİMİZİ ARAYIN

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak istismar mağduru çocuklar için her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını ifade eden Av. Düzgün: “Baromuz ve Çocuk Hakları Merkezimizi çekinmeden arayın. Çocuklarımız için, geleceğimiz için bizler varız ve destek olmaya hazırız.” dedi.