EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan Emniyet Müdürlüğünün 171. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle sosyal paylaşım hesabından bir kutlama mesajı yayımladı.

ADALETİN GÖRÜNEN YÜZÜ

Mesajında yargıya olan güvenle emniyet güçlerine duyulan güvenin doğru orantıda seyrettiğini ifade eden Başkan Kazan adalete, hukuka olan güvenin sarılmasının aslında polise olan güvenin sarsılması demek olduğuna vurgu yaptı.

Böyle bir durumda toplumda huzur yerine korku ve endişenin hakim olacağını belirten Başkan Kazan: “Polis, huzurun hukukun adaletin ve güvenin görünen yüzüdür…”dedi.

Mesajında Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı şahsında tüm polis teşkilatının gününü kutlayan Başkan Kazan, hukukun, adaletin toplumu kuşattığı yarınlar temennisinde bulundu.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ın kaleme almış olduğu mesaj metninin tamamı şu şekilde:

GÜVEN YOKSA KORKU VE ENDİŞE ARTAR

“Bağımsız ve tarafsız bir Yargı'da polis demek emniyet demektir güven demektir.......Bir toplumda Yargıya olan güven artıyorsa polise olan güven de artıyor demektir ancak Yargıya olan güven azalıyorsa yine buna bağlı olarak polis de artık emniyetin ve güvenin değil korku ve endişenin kaynağı haline geliyor demektir.....Dolayısıyla Polis, huzurun hukukun adaletin ve güvenin görünen yüzüdür.......171.Kuruluş yıl dönümünde başta Sakarya Emniyet Müdürümüz Osman Babadağı olmak üzere tüm Polis teşkilatının gününü kutluyor hukukun ve adaletin toplumu kuşattığı yarınlar temenni ediyorum...”