BAŞKANIMIZ SAKARYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER VERDİ.

Sakarya Meslek Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılması amacıyla düzenlenen,öğrencilerin iş dünyasından yönetici ve uzmanlarla bir araya geldiği,Türkiye’deki seçkin işletmelerin yönetici ve uzmanlarının konuk olduğu Sektörle Buluşma Günleri adlı  etkinliğe  Baro Başkanımız Av. Recep Hacıeyüpoğlu konuk oldu.

Seminere özgeçmişi ile ilgili kısa bilgi vererek başlayan Baro Başkanımız, “Ben bugün lise son sınıf öğrencisi olsam, beni hukuk fakültesini seçmeye nasıl ikna ederdiniz,sizce ben Avukatlık mesleğini neden seçmiş olabilirim” gibi sorular sorarak öğrencilerden gelen cevaplar sonucunda meslek seçimlerinde öğrencileri etkileyen faktörleri irdeledi. Avukatlık mesleğini seçmesinde annesinin büyük etkisi olduğunu ifade eden Başkanımız mesleği hakkında “Avukatlar insanlara haklarını hatırlatan kişilerdir, Avukatlar yasalardaki boşluğu değil, yasalardaki usulü bilen insanlardır” dedi. Seminerde kişilik haklarına geniş yer veren  Başkanımız savunma herkesin hakkı mıdır sorusuna, öğrencilerden gelen cevaplar karşısında “Savunma herkesin hakkıdır. Bunun bir sınırı yoktur. Kısıtlandığı an temel haklardan biri kısıtlanmış olur” dedi.

Seminer sonunda Baro Başkanımız Av. Recep HACIEYÜPOĞLU’na Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun tarafından "Sektörle Buluşma Günlerine" katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Sakarya Meslek Yüksekokulu'nda olmaktan ve öğrencilerle etkinliği gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Baro Başkanımız öğrencileri Sakarya Barosu’na davet etti.