Haber Detayı

BASIN HUKUKU SEMİNERİ

 Sakarya Barosu 16 Nisan Cumartesi günü saat 13.00 / 16.30 saatleri arasında Baro Konferans Salonunda “Basın Hukuku” semineri düzenliyor.

Basın mensupları ve hukukçular için önemli bu seminerde, basın özgürlüğü ve haber alma hakkı, erişimin engellenmesi kararı, cevap ve düzeltme hakkı, haber ve yorumda eleştiri, haber kaynağının gizliliği gibi konular ele alınacak.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ın yaptığı açıklamaya göre yazılı ve görsel basın, internet ve radyo haberciliği gibi basın sorumluları, çalışanlar ve hukukçular için düzenlenen bu seminerde gazeteciler, radyo tv ve internet haberciliği yapan yetkililer hukuki anlamda karşılaştıkları sıkıntılar ile ilgili detaylı bilgi sahibi olacak ve sorularına cevap bulacaklar.

DEMOKRASİ VE HUKUK İÇİN ÖZGÜR BASIN

Yazılı ve görsel tüm basın mensuplarının, internet haberciliği yapan tüm yetkililerin seminere davetli olduğunu belirten Başkan Kazan : “Haber alma, bilgi edinme hakkı bireyin temel hakları arasında yer almaktadır. Basın, kişilerin bu hakkını kullanmasında en etkili, en kolay ulaşılabilir araçtır. Bu nedenle özgür basının,  hukukun ve demokrasinin gelişmesinde payı çok büyük. Buna karşın mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlar ile ilgili Baromuza çok sayıda geri bildirim aldık ve bu seminerin bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. Bu nedenle tüm basın mensuplarımızın katılabileceği böylesi ihtiyaç duyulan bir alanda seminer düzenleme kararı aldık. Şehrimizde faaliyet gösteren tüm gazeteciler, muhabirler, radyo/tv ve internet haberciliği yapan basın çalışanları ve yetkilileri davetlidir.” diye konuştu.