Haber Detayı

SELAHATTİN ÇAKIRSOY’DAN BAROMUZA ZİYARET

Sakarya Serbest Muhasebeci Mail Müşavirler Odası Başkanı Selahattin Çakırsoy geçtiğimiz hafta Avukatlar Günü olması vesilesiyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ı makamında ziyaret etti.

Çakırsoy, Başkan Kazan şahsında Sakarya Barosunun ve tüm avukatların Avukatlar Gününü kutladı. İki meslek arasında çok fazla ortak nokta olduğuna vurgu yapan Çakırsoy “Mesleğiniz tartışılmaz öneme sahip. Biz serbest muhasebeci mali müşavirler için ise, bir kat daha fazla önemli. Birlikte hareket ettiğimiz, görüş alış verişinde bulunduğumuz pek çok ortak konumuz var. Bu nedenle siz avukatları hep eş meslektaş gibi gördük. Böylesi özel bir haftada bunu tekrar hatırlatmak istiyor ve başarılar diliyorum.”dedi.

Çakırsoy’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Avukatlar Haftası vesilesi ile bu günü kutlamaktan ziyade amaçlarının ülkemizin, aynı zamanda avukatların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

HUKUK HERKESİN HER MESLEĞİN GÜVENCESİDİR

Konuşmasında hukuk ve adalet için avukatların önemine vurgu yapan Başkan Kazan, bu kadar hukukçunun ülke yönetiminde söz sahibi olmasına karşın, hukuk alanında çok ciddi sorunlar yaşanan bir ülke olmanın yadırganacak bir durum olduğunu belirterek “Oysa hukuk herkesin, her mesleğin, her yurttaşın güvencesidir.”dedi.

HUKUKSUZLUĞUN DOKUNMADIĞI KİMSE KALMAZ

Adaletin sembolü Themis’in gözlerinin bağlı elinde terazi ile temsil edilmesine vurgu yapan Başkan Kazan:

“Bunun bir anlamı var. Diyor ki ben kim olduğuna bakmam, diline, dinine, rengine, inancına bakmam, elimdeki teraziye bakarım.” sözleriyle, adaletin eşitliği ilkesi üzerinde durdu.

Adaletin bir gurubun veya zümrenin tekelinde olmaması gerektiğini belirten Başkan Kazan aksi halde hukuksuzluğun dokunmadığı kimsenin kalmayacağını ifade etti.

1500’lü yıllarda Avrupa’nın yaşadığı kanlı iç savaşlarını hatırlatan Başkan Kazan : “Avrupa 1500’ lü yılların sonunda çok acı bir tecrübe yaşadı. Büyük kanlı iç savaşlarda insanlar birbirlerini öldürdüler. Sonrasında Magna Carta’nın, Evrensel Hukuk İlkeleri etrafında birleştiler. Evrensel ilkeleri esas alarak özgürlük, hukuk, adalet, ifade hürriyeti gibi kavramları şekillendirmeye başladılar. Biz de aynı acıları yaşamak zorunda değiliz. Yaşamamak için de hukuka sıkı sıkı sarılmak adaletin güvencesi ile mutlu, huzurlu yarınlara yol almak zorundayız.”dedi.

Günün anısına Selahattin Çakırsoy tarafından hediye edilen plaketi alan Başkan Kazan ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek teşekkür etti.