Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'DAN "LAİKLİK" MESAJI

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR'in düzenlediği "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu konferansta , Meclis Başkanı Kahraman’ın: "Yeni anayasada laiklik olmamalı ve dindar bir anayasa olmalı" şeklinde konuşması, ülke genelinde, özellikle hukukçular tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Kahraman’ın yaptığı bu konuşmanın, öncelikle Anayasal suç olduğunu, kullanılan ifadelerin Türkiye Cumhuriyeti’ni doğrudan ateşe atabilecek nitelik taşıdığını belirtti.

 

KAOS ORTAMINA DAVETİYE

Başkan Kazan, Kahraman’ın dindar bir anayasa olmalı şeklindeki konuşması için   : “Peki, hangi din? Hangi mezhep? Peki diğer dinler, diğer mezhepler?” diye sordu.

Laikliğin farklı halkların, inançların birlik ve huzur içinde yaşamasının teminatı olduğunu belirten Başkan Kazan, laikliğin Anayasadan kaldırılmasının farklı mezhep ve inançların savaştığı bir kaos ortamına davetiye çıkarmak olduğunu söyledi.

Mesajında Meclis Başkanı Kahraman’ın laiklik karşıtı söylemlerinin böyle ortada kalamayacağını belirten Başkan Kazan: “Sahi bu ülkede Laik Cumhuriyetin Cumhuriyet Savcıları vardı değil mi.....!” diyerek cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Başkan Kazan’ın Meclis Başkanı Kahraman’a cevaben paylaşmış olduğu laiklik mesajının tamamı şu şekilde:

 

HANGİ DİNE HANGİ MEZHEBE GÖRE?

Demek laiklik olmamalıdır… Demek yeni Anayasa dindar bir Anayasa olmalıdır!........ Peki, hangi din? Hangi mezhep? Peki diğer dinler, diğer mezhepler? Ya nihilistler, deistler, panteistler, agnostikler?......... İnsanların bir inancı olabilir veya olmayabilir, bir ideolojisi olabilir ve buna uygun bir yaşam tarzı içinde yaşamak isteyebilir… Herkesin istediği inancın istediği mezhebinden, istediği ideolojinin istediği fraksiyonundan olma ve onu yaşatma hakkı vardır…

 

ATEŞLE OYNUYOR

İşte Laiklik tüm bu hakların huzur içinde yaşamasına imkan sunan eşitliğin adıdır, tarafsızlığın adıdır…….... Laiklik olmasın demek, değerlerin inançların mezheplerin birbiriyle yarıştığı/savaştığı bir kaosa davetiye çıkarmak demektir…….... Laiklik olmayacaksa peki ne olacak? Söyleyin bize?.......... Mezhep ve inanç adı altında insanların hemen yanı başımızda birbirini boğazladığı böyle bir coğrafyada “Laiklik olmasın” demek ateşle oynamaktır……..…

 

BÖYLE ORTADA KALAMAZ

TBMM Başkanının Anayasanın 81.maddesine göre ettiği yemin bir tarafa, kullandığı cümlenin Anayasal bir suç olması bir tarafa, kullanılan ifade Türkiye Cumhuriyetini ateşe atacak bir tehlike barındırmaktadır, vahimdir!.........Bu ifadenin işaret ettiği gelecek karanlıktır……..…Bu söylemler böyle ortada kalamaz…....Sahi bu ülkede Laik Cumhuriyetin Cumhuriyet Savcıları vardı değil mi.....!