1 MAYIS MESAJI

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle günün anlam ve önemine dair bir kutlama mesajı paylaştı.

1 Mayıs’ın birliğin, dayanışmanın ve haksızlıklara karşı mücadelenin doğum günü olduğunu belirten Başkan Kazan ülkemizde ise 2009 yılından bu yana TBMM’de kabul edilen yasa ile resmi bayram ilan edilmesine rağmen bu günün istenmeyen misafiri gibi görüldüğünü ifade etti.

VEBA MUAMELESİ

Hukukun ve demokrasinin ülkemize tümüyle vedaya hazırlandığı bir süreçte 1 Mayıs’ın artık derdest edilmesi gereken bir düşman gözüyle görüldüğünü belirten Başkan Kazan, demokrasiye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde mecliste yaşanan çirkin görüntüler için de: “Medar-ı iftiharı milletvekillerimiz birbirlerinin boğazına sarılmış yumruk yumruğa bir samimiyet içinde birliğimizi kardeşliğimizi tesis edecek bir gelecekte biraz olsun gönüllerimize su serpmektedirler(!)” diyerek göndermede bulundu.

Her yıl tartışma konusu olan 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Kazan: “1 Mayıs Bayramına “veba” muamelesi yapanlar Taksim meydanını yine yasak bölge ilan etti, demokrasinin kaybolmaması için bütün tedbirler alındı, her yana haber salındı!” diyerek yasakçı uygulamaları eleştirdi.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ

Tüm olumsuzluklara rağmen demokrasinin savunucuları olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kazan, haksızlığın, eşitsizliğin, adaletsizliğin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünya dileğiyle tüm yurttaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Başkan Kazan’ın 1 Mayıs mesajının tamamı şu şekilde :

DOĞUM GÜNÜ

1 Mayıs; dünya çapında kutlanan birliğin, dayanışmanın ve haksızlıklarla mücadelenin doğum günüdür.  Tarih boyunca işçilerin-emekçilerin insan gibi yaşama ve insan gibi çalışma talepleri emek istismarcıları tarafından bastırılmış, karşı koyulmuş ve adeta her köşe başı tutularak köleliğe mahkûm edilmek istenmiştir.

Her şeye rağmen bugünkü bazı kazanımlar, 1856 ve 1 Mayıs 1886 da sömürüye karşı köleliğe karşı siyah işçilerin, beyaz işçilerin birlikte yürüdüğü ve direndiği, önyargı duvarlarını yıktığı o birlik ve dayanışma ruhuna borçluyuz. Bugün 8 saatlik insani çalışma süresi dahi bu birliğin ve dayanışma ruhunun bir kazanımıdır.

DEMOKRASİ HIÇKIRARARK AĞLIYOR!

Zamanla birçok ülkede bayram ve resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs Ülkemizde ise ilk kez 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile tatil ilan edilmiştir. Ancak sürekli sakıncalı, şüpheli ve istenmeyen bir misafir gözüyle bakılan 1 Mayıs, Hukukun ve demokrasinin ülkemize tümüyle vedaya hazırlandığı bir süreçte artık derdest edilmesi gereken bir düşman gözüyle görülmektedir.

Demokrasinin  “Neredesin Ey Anayasa” diye mezarı başında hıçkırarak ağladığı bu günlerde, Yeni(!) Anayasa için toplanan komisyonun medar-ı iftiharı milletvekillerimiz ise birbirlerinin boğazına sarılmış yumruk yumruğa bir samimiyet içinde birliğimizi kardeşliğimizi tesis edecek bir gelecekte biraz olsun gönüllerimize su serpmektedirler(!)

HER YANA HABER SALINDI!

1 Mayıs Bayramına “veba” muamelesi yapanlar Taksim meydanını yine yasak bölge ilan etti, demokrasinin kaybolmaması için bütün tedbirler alındı ve kim ele geçirirse dilediğini yapması için her yana haber salındı…

Varsın bugün böyle olsun. Biz de demokrasiye görüldüğü her yerde sahip çıkmak ve onu yaşatmak için varız. Her şeye rağmen; Haksızlığın, eşitsizliğin, adaletsizliğin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünya göreceğimiz günlerin umuduyla, tüm yurttaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.

Av. Zafer Kazan

Sakarya Barosu Başkanı