BARO BAŞKANIMIZ AÇLIK GREVİ YAPAN İŞÇİLER İÇİN VALİ H.AVNİ COŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan Başkurt Otomotiv'de devam eden açlık grevindeki işçiler ile ilgili olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüştü. Açlık grevindeki işçilerin ve ilgili şirkette yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Kazan "işçiler yasal hakkını kullanıyor ancak işveren şirket yasayı dolanarak ihlal ediyor, bu durum kabul edilemez, ayrıca çalışan diğer işçiler de işyerinde çok ciddi bir mobing altında, işçinin hakkı ekmeğin hakkıdır, eşin çocuğun ve insanca yaşamanın hakkıdır" diyerek bu durumun Sakarya'mız adına üzücü bir durum olduğunu ifade etti.

“İŞVEREN ŞİRKETLE İLGİLİ HER TÜRLÜ DENETİM YAPILACAK”

Konuyu büyük bir duyarlılıkla takip edeceğini ifade eden Vali Çoş "ne gerekiyorsa yapılacaktır, kimsenin burada mağdur olmasını göz yumamayız, kurumlarımız işveren şirketle ilgili olarak her türlü denetimi yapacaklardır"  diyerek konuyu bizzat takip edeceğini ifade etti. Vali Çoş'a duyarlılığı için teşekkür eden Başkan Kazan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Sakarya Valimize tüm işçilerimiz adına teşekkür ediyorum, ben bu soruna artık çözüldü gözü ile bakıyorum, işveren şirketle ilgili her türlü denetimler yapılacak ve işçi kardeşlerimizin mağduriyeti giderilecektir. Biz de yine gelişmeleri takip ederek grevdeki işçilerimizle ilgili hiç bir sorun yaşanmadan problemin sona ermesinin takipçisi olacağız.” diyerek grevdeki işçilerin sorunun çözüleceği müjdesini verdi.