Haber Detayı

ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6 ve 7 inci maddelerinde yer alan yükümlülükleri yerine getirmeye başlayacaklardır.

 

Değerli Meslektaşlarım;

1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri/Bürolar da 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6 ve 7 inci maddelerinde yer alan yükümlülükleri yerine getirmeye başlayacaklardır.

 

Buna göre sigortalı çalışanı olan Avukatlar 6331 Sayılı Kanunun 26/1-b maddesine göre iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmazlar ise her bir ay için 13.022,00 TL gibi çok ciddi bir idari para cezası ödemek zorunda kalabileceklerdir.

 

Meslektaşlarımızın herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmaması amacıyla Baromuz, “Sinerji OSGB”  ile çok uygun şartlarda bir anlaşma imzalamış ve sizlerin istifadesine sunmuştur. Buna göre;

1 sigortalı çalışanı olan büro aylık sadece 14,00 TL,

2 sigortalı çalışanı olan büro aylık 28,00 TL,

3-6 kişi sigortalı çalışanın olduğu büro aylık 60,00 TL,

7-10 kişi sigortalı çalışanın olduğu büro ise aylık 115,00 TL ile bu hizmetten faydalanabilecektir.

Bu fiyatlar KDV dahil fiyatlardır.

 

ANCAK 10’DAN AZ ÇALIŞANI OLAN MESLEKTAŞLARIMIZDAN SINAVA GİRİP BAŞARILI OLANLAR İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİ KENDİLERİ YÜRÜTEBİLECEKLERDİR!

 

10 kişiden az sigortalı çalışanı olan meslektaşlarımız Çalışma Bakanlığı’nın ilan ettiği eğitimi tamamlayıp sınavda da başarılı olurlarsa iş güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebileceklerdir. Yani iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda kalmayacaklardır.

 

Söz konusu sınavın başvuru kayıt bedeli 250,00 TL olup 6 Haziran 2016 – 24 Haziran 2016 tarihleri arasında Açık Öğretim Fakültesi http://esertifika.anadolu.edu.tr/program/14/isveren-ve-isveren-vekili-icin-is-sagligi-ve-guvenligi
 web sitesinden başvuru yapılması gerekmektedir. Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedelinin ise 125 TL olduğu belirtilmektedir.

 

Sertifika programının ders kitapları ise 4 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 81 ildeki Açıköğretim Fakültesi Bürolarından temin edilebilecektir.

 

Sınav 14 Ağustos 2016 tarihinde belirli merkezlerde tek oturumda yapılacak olup adaylar başvuru sırasında sınav merkezini tercih edebileceklerdir.

 

Değerli Meslektaşlarım;

Dilerseniz çok uygun bir fiyat ile sizler için imzaladığımız sözleşmeden faydalanabilir ve “Sinerji OSGB” ile irtibata geçerek hizmet alımı yapabilir, dilerseniz de yukarıda şartları açıklanan sertifika programının sınavını geçerek kendi büronuzun iş güvenliği hizmetini kendiniz üstlenebilirsiniz. Saygılarımla takdirlerinize sunar iyi çalışmalar dilerim.

 

Hizmet Alım için aşağıda yer alan formu doldurarak;  

 

SİNERJİ İSG HİZMET KAYIT FORMU 

 emrahbicer@sinerjiosgb.com.tr adresine mail yolu ile iletebilirsiniz.
 İRTİBAT: 0546 740 64 61
 

Av. Zafer KAZAN

BARO BAŞKANI